Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Собственици на заведения излизат протест

Общество

Собственици на заведения излизат протест

Снимка:

Те недоволстват от предложеното затягане на мерките в цялата страна

Собственици на заведения организират протест заради предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за затягане на COVID мерките. Той предложи на здравния министър заведенията да работят само на открито и с въвеждане на вечер час до 22.00 часа. Компаниите обаче не могат да надвишават повече от 6 човека. Все още мерките не са одобрени със заповед на здравното ведомство.

Исканията на бранша са да няма мерки. Нова вълна от безработица - от това се опасяват работещите в сектора, които са над половин милион души. Вчера се чу опасение от тяхна страна относно проверката на т.нар. „зелените паспорти“ ,тъй като те съдържат лични данни за клиентите.

„Дали сме нашите искания още преди дни в здравното министерство. Ако трябва да спазват плана за справяне с пандемията, би трябвало в момента, в който се въведат рестрикции и ограничения, да се стартират икономически мерки. Да, ама не! Ние почти цяла година работим на 50% капацитет. Как се работи така с увеличени разходи? Знаем колко се вдигнаха разходите”, заяви Емил Коларов от Сдруженията на заведенията пред НОВА.

Днес протестът започва от Варна. от бранша заявиха, че са в готовност да правят блокади и в столицата.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още