Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Руското посолство в София видя намеса на трети страни в процеса срещу Навални

Общество

Руското посолство в София видя намеса на трети страни в процеса срещу Навални

Снимка:

Руското посолство в София излезе с остър пост на страницата си във Фейсбук. От мисията пишат следното:

„Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А.Навални на ефективна по делото „Ив Роше Изток“ обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото разбирателство беше проведено в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под „благовиден“ предлог на „защита на демокрация и гражданското общество“ искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с „навалнинг“.  


Коментари (2)

Какъв ... е проблемът на Кремълските болшевики/и тяхното посолство в България / не се разбра! Сигурно са си помислили, че ако присъства български представител на делото , и това щяло да повлияе на решението на съдиите ? Самите те вярват ли си на тая глупост?
04.02.2021 21:16 / Отговор
Новият руски питбул в посолството става все по-неприятен, а е толкова отскоро тук. Безсрамници, предизвикват трусове и проблеми във всички демократични държави по най-подмолен хибриден начин, а другите не могат да изразят мнение за нарушаването на човешките права в тоталитарната им държава. Налагайте си цензурата у вас и ние не искаме да търпим намесата ви във вътрешните ни работи.
04.02.2021 21:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още