Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. С викове „Оставка“ протестиращи превозвачи посрещнаха Събев на границата с Турция (СНИМКИ)

Общество

С викове „Оставка“ протестиращи превозвачи посрещнаха Събев на границата с Турция (СНИМКИ)

Протест на превозвачи на ГКПП „Капитан Андреево“. Причината за недоволството им са опашките от тирове на границата с Турция.

Демонстрантите посрещнаха транспортният министър Николай Събев, който е на посещение на за среща с  турските си колеги. Превозвачите също дадоха заявка, че искат да се срещнат с него.

Според председателя на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев целта на протеста е решаване на проблемите с чакането на границата.

„Нашите шофьори чакат по 6 дни. 140 часа и повече чакат, искаме адекватни мерки от страна на държавата“, обясни той.

Демонстрации пред последните дни имаше и пред транспортното ведомство. Протестиращите настояха за оставка на Събев.

Пред журналисти транспортният министър заяви, че са били предприети заради проблемите на ГКПП „Капитан Андреево“, като вече са командировани допълнително служители от „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“. Също така от българска страна ще бъде увеличен капацитетът на преминаване - 2 000 камиона от Турция към България през ГКПП „Капитан Андреево“ и до 1 000 през „Лесово“. 

„В момента има тапа от 3 500 камиона в турската част. Ежедневно пристигат 1 300 - 1 500. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок капацитет на преминаване, тази вълна да бъде обрана“, добави Събев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати