Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Съпругата на починалия майор Терзиев: Ще има ли честно разследване, г-н Президент?

Общество

Съпругата на починалия майор Терзиев: Ще има ли честно разследване, г-н Президент?

Съпругата на починалия майор Терзиев: Ще има ли честно разследване, г-н Президент? - Tribune.bg
Снимка:

Тя посочва още, че всички свързани с инцидента лица са с протекцията на Радев

Съпругата на починалия пилот на МиГ-29 майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова се обърна към Румен Радев с нова публикация на страницата си във Фейсбук. Тя настоя за честно разследване на случилото се като се обърна директно с думите:

„Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело (а такова ще има), защото всички тези лица са с Ваша протекция и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна.......   ???

Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още. Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на Президента????“, пише Попова.

В публикацията тя посочва, че са ѝ били нужни 2 седмици да разбере истината без записи, черни кутии и с лични средства.

„Министър Панайотов, това че не е пилотска грешка го знаех още на 9-ти юни, след като се разбра че няма отказ в техниката. Но Вие тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега „палачинката е обърната“, заради медийния и обществен натиск, но до края на следствието може пак пилотът да е виновен“, пише тя. 

„Като дадете орден на м-р Терзиев на церемонията (звучи по-скоро като за изчистване на имиджа на МО и ВВС, отколкото за почести), може да поискате и рапорта за уволнение на ген. Русев - защо е дал съгласието си и е положил подписа си за провеждане на тези стрелби, при положение, че осигурява по 12 ч. нальот на пилотите и не осигурява подготовка на подчинените си, а ги изпраща на гибел.

Да поискате рапорта на зам.-началник щаба на ВВС Луканов - защо не е отменил стрелбата, а даже е „натискал“ мишената да бъде поразена, защото видите ли ще се изложим и пострадаме, ама кой по-точно и пред кого - пилота или „пагоните на някой“ и не на последно място на ген. Мирчев и ген. Петров - зам.командири на ВВС - ръководителите и организаторите на това учение, защо се провежда учение "на хартия", а нямаме ресурс за него (аналогично е със "самолетите на Борисов"), защото тези хора явно нямат чест и са "петно" за БА и ВВС“. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети