Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сестрата от клипа с починалата жена: Може би съм се забавила, не мисля, че вината е моя

Общество

Сестрата от клипа с починалата жена: Може би съм се забавила, не мисля, че вината е моя

Сестрата от клипа с починалата жена: Може би съм се забавила, не мисля, че вината е моя - Tribune.bg
Снимка:

Тя твърди, че е спазила процедурата

Медицинската сестра от скандалния клип с починалата във Враца жена каза за bTV, че е спазила процедурата.

На кадрите от социалните мрежи се вижда как пациент в тежко състояние чака пред регистратурата на спешно-приемното отделение, докато медицинската сестра разпитва съпруга ѝ за лични данни.

Очевидец на случилото се и автор на скандалния клип е Иван Илиев.

„Една жена в количката с едно детенце. Видимо в много лошо състояние, главата ѝ увисваше назад. Тя започна да го разпитва, дай ми личната карта, тя има ли тест за COVID, той човекът беше и притеснен – изпусна портмонето, разхвърчаха се документи. Каза ѝ не виждаш ли, че тя умира, сестрата взе да ѝ прави тестове“, разказва Илиев пред камерата ни.

„Човекът дойде. Каза, че жената е със затруднено дишане и е дошъл със собствен превоз, защото то ЦСМП са му отказали. Трябваше да я регистрирам, направих ѝ тест“, казва медицинската сестра Виктория Христова.

„Ако тази жена я вкараме и е починала без да е регистрирана, тогава къде е вината? Той каза, че е от няколко дни това нещо. Да, може би съм се забавила, но не мисля, че вината е моя при положение, че те толкова време са я държали вкъщи“, казва Христова.

От болницата във Враца определиха случая като недопустим и заявиха, че ще уволнят служителката си. „Медицинските действия са приоритет, а не лични карти. Това отношение просто трябва да изчезне, не е нормално да има такова отношение към човек, който търси помощ“, заяви директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев.

Междувременно служителката сама е подала молба за напускане. Пред екипа на btv тя заяви, че съжалява за случилото се.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети