Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на петролната асоциация: Държавата трябва да помогне на превозвачите

Общество

Шефът на петролната асоциация: Държавата трябва да помогне на превозвачите

Шефът на петролната асоциация: Държавата трябва да помогне на превозвачите - Tribune.bg
Снимка:

„Държавата трябва да помогне на превозвачите специално в дизеловото гориво. Тук има следващ аспект, който трябва много ясно да се обсъди на сериозно държавно ниво. Производството на биокомпонент е алтернатива в порядъка на 500 000 тона на годишна база и ако ние се откажем от него ще трябва да увеличим обема на руски петрол, а ние търсил алтернативи. Това заяви председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев преди срещата на премиера Кирил Петков с бизнеса.

„С други думи, освен, че ще нарушим едно цяло производство, ние в един момент ще трябва да потърсим на годишна база по-голям обем нефтопродукти, ако изоставим биокомпонента. И накрая, не забравяйте, че ако искането бъде прието в останалия период от годината ние ще трябва да наваксаме пропуснатия биокомпонент, което не може да бъде направено в зимните месеци“, предупреди той.

По думите му нямаме полезен ход. „Ако го направим без да компенсираме до края на годината, държавата трябва да си даде ясна сметка най-вероятно ще претърпим санкции от стотици милиони евро“, заяви Терзиев.   


Топ новини

виж още