Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Системата ни убива“ скочиха на Ралица Енева: Не е от нас, ползва детето си, за да буди съчувствие!

Общество

„Системата ни убива“ скочиха на Ралица Енева: Не е от нас, ползва детето си, за да буди съчувствие!

Снимка:

Докато тях ги духал вятърът навън, отказалите се от протеста им стоели гримирани в тв студиата, възмущават се майките

Вчера Ви разказахме за скандалните зависимости между протестираща майка и платформата ХелпКарма. Благодарение на разследването на БТВ хиляди българи се запознаха с мащаба на измамата, извършена от хората, които седят зад платформата за благотворителност.

Освен неправомерно похарчени сметки на дарители, Ралица Енева като член на УС на организацията, е събирала пари за лечение на дете, което по-късно се оказва безплатно. Въпреки това, парите са отчетени като похарчени. В същото време управителката на компанията също набирала средства за лечение на детето си. За разходваните пари няма документи, за сметка на това тя демонстрирала луксозен начин на живот като посещения на спектакли на Бродуей и пътувания до екзотични места, твърди bTV.

ХелпКарма и протестите: Ралица Енева от Системата ни убива е шефката, която харчи пари от дарители за екзотични ваканции

„Системата ни убива“ възразяват срещу пришиването на Енева към тяхната организация, въпреки че тя стана обществено известна именно с тях.

Публикуваме тяхната декларация без съкращения и редакция на правописа:

ДЕКЛАРАЦИЯ!

Ние майките на деца с увреждания от ИК на НГИ "Системата ни убива" сме длъжни да реагираме на разпространената от някой жълти и електронни  медии,  зле скалъпена лъжа!

Декларираме, че нямаме нищо общо с цитираната госпожа Ралица Енева(на снимката под дещларацията), която на гърба на съдбата на собственото си дете е развила чудовищна кариера в областта на благотворителността с набиране и харчене на средства. (А само тя ли е?) Истината винаги излиза на яве, но истината е, че в инициативния комитет и в учредителното събрание на нашата гражданска инициатива, не присъства името на Ралица Енева. Не присъства и в списъците на подкрепящите ни над 1500 човека, внесен в Народното събрание. Твърденията ни могат да се проверат . Доказуемо е. Другото сигурно нещо е, че тя е част от всички тези майки, които след участието си в протестите през 2018г, с тениски на Системата ни убива, и няколкото селфита, които са си направили, решиха, че е "редно" да осребрат разходките си по площада. Направиха си набирателни сметки, организираха си базарчета, участваха в набиратени акции, абонираха се за Българската Коледа, манипулираха обществеността, използвайки децата си, за да будят съчувствие, а част от тях решиха, че може и в политиката да участват, като влезнаха в избирателните списъци за общински съветници (толкова и успяха де). Всъщност борбата им приключи там някъде, ако изобщо някога са се борили за нещо повече от лични облаги. Тази активност за нас е чужда. Ние години се борим за законодателство, което да е за всички. Никога не сме търсили личната изгода.Никога не сме имали даритски сметки .

 Напротив, винаги сме се противопоставяли на егоистичното спасяване по единично. Изразявали сме мнението си многократно и хората, които ни подкрепят и са плътно до нас, знаят че нямаме нищо общо с порочната и деградираща схема в която много се включиха. Няма да допуснем да ни пришиват към всичко това. Обществото сега се шокира от показаното, а ние отдавна сме шокирани от наглостта и безочието на някои хора. Наглостта дори стигна до там да се подменя и истината за събитията около протестите и оставката на Валери Симеонов. Поставени лица/майки бяха вкарани в студиата на телевизиите, когато ние давахме брифинг на паветата, там където извоювахме оставката на Валери Симеонов. Нас ни духаше отново вятъра, а отказалите се от протеста, седяха гримирани в студиото, където обясняваха, че оставката нищо не значела, и че се бил изместил фокуса на протестите. Изместил им се е фокуса явно от благотворителността, която така добре ги храни. Сега вече всички видяха каква е истината, а лъжите и манипулациите по наш адрес ще продължат, защото сме неудобни и правим това което трябва, за ужас на всички с нечисти намерения.

ИК на НГИ"Системата ни убива"

Вера Иванова

Кристина Николаева

Нели Димитрова

Димитрина Русева

Ирена Юручка

Илиана Маринова  


Коментари (11)

Увреден от майките на деца с увреждания Всички,които са осветени ,като боклуци е естествено да не ги припознавате,но вие сте същите!Кажете ми една разлика между вас и хай-лайф кукувицата!
11.11.2020 13:35 / Отговор
Анастас #
Колега - само една е разликата:

ТЯ ГИ НАСИРА
ТЕ НЕ СЕ ЧУВСТВАТ НАСРАСНИ ...

(гастро'интерологично)
11.11.2020 20:54
коментар Да питам който знае нещо за "системата ни/ги убива"!?Преди 2010г тази система убиваше ли ги, или чак сега 2019/2020год.започна да ги убива!?
12.11.2020 16:29
Истината! Я не лъжете! Същата през лятото ви информираше публично как ще събира окапали сливи в имението си и ще ви ги носи да замеряте с тях държавните институции. Тогава що не се разграничихте, а?!? Чак сега, като я разобличиха, ви припари.
И "мнооого" сте били - цели 6 протестърки!
11.11.2020 13:46 / Отговор
кесо Червените простакеси на Мая Конопа, дето ги убива най-вече собствената им глупост и простотия, много приличат на путинските "их там нет". Нали са си една школа.
11.11.2020 14:35 / Отговор
Анастас #

Приятел,
Мазолова ги Убива без фа могат "да се изправят"

За тях уьовлетворението е взаимно.

(аналитично)
11.11.2020 20:58
Марго Отврат са всички тия, дето "Системата ги убива"! Бог да ги съди!
11.11.2020 17:10 / Отговор
Увреден от майките на деца с увреждания А вие за какво използвате децата си и близките?За политическа кариера,или за медийна известност?
11.11.2020 18:01 / Отговор
коментар За едно от двете неща, или и за двете!
12.11.2020 16:31
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема