Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По нареждане на Борисов: Отстраниха директорите на три болници в София

Общество

По нареждане на Борисов: Отстраниха директорите на три болници в София

По нареждане на Борисов: Отстраниха директорите на три болници в София - Tribune.bg
Снимка:

Отстранена е и лекарката, приела детето в педиатричната болница

Директорите на болниците „Лозенец“, „Пирогов“ и педиатрията в София са временно отстранени от длъжност след смъртта на 3-годишно дете. Това стана ясно след среща при министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с тримата директори.

„След срещата при министъра тримата директори на болниците сме отстранени временно до приключване на процесуално-следствените действия“, обясни директорът на педиатричната болница Димитър Русинов.

Отстранена е и д-р Георгиева, която е приела детето в педиатрията.

„Съдействаме максимално на проверката”, коментира директорът на Пирогов Асен Балтов.

По-рано днес лично премиерът поиска отстраняването на всички, които имат отношение към случая с починалото дете.

На 14 ноември е починало 3-годишното момченце, след като е преглеждан и в трите болници. След фаталния край бе разпоредена проверка и в трите лечебни заведения. Очаква се днес да станат ясни и резултатите от проверката.

Според родителите, момченцето е закарано в детската болница. От там обаче отказали да го приемат, защото леглата в болницата били запълнени. Родителите отишли и в болница „Лозенец“. Прегледът продължил 10-15 минути. Назначено му е лечение. Когато се прибират вкъщи състоянието на момченцето се влошава и родителите отново отиват в детската болница, а после в „Пирогов“, където момчето е починало.


Коментари (1)

Весела Браво на Боко.Само,че временно.И вълкът сид и агнето цяло.Има защо да се направят по-дълбоки проверки!!!Сашо Диков много пъти говори за “Лоенец”но след това забравя.Или му налагат да забрави....Става дума за много пари....Пишете и давайте гласност.
20.11.2019 16:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема