Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Соня Момчилова е новият председател на СЕМ

Общество

Соня Момчилова е новият председател на СЕМ

Соня Момчилова е новият председател на СЕМ - Tribune.bg
Снимка:

С 4 гласа „за” и 1 против Соня Момчилова беше избрана за председател на Съвета за електронни медии. Тя беше в конкуренция с Галина Георгиева. Момчилова ще заеме поста на 28-и април, когато изтича мандата на Бетина Жотева. 

Против изборът гласува Розита Еленова, която предложи Момчилова да бъде избрана за временно изпълняваща длъжността. Аргументът ѝ беше, че в края на април изтичат мандатите на трима членове на СЕМ - двама от парламентарната квота и един от президентската, пише БНР.

Припомняме, че Румен Радев назначи Соня Момчилова за член на СЕМ през лятото на миналата година. Момчилова е от обкръжението на Слави Трифонов и е автор на някои от знаковите текстове на Куку - „Ще ти скъсам г*за“, „Мама на татко не дава“, „Под мостовете съм сложил тротил“ и „Шъ та праа да умиргаш“.

Иначе Момчилова e журналист, писател, автор на реклами и пиар експерт. Тя е била и ръководител на правителствената пресслужба във второто служебно правителство, назначено от президента.

А днес кандидатите за членове на СЕМ ще бъдат изслушани в парламентарната комисия по култура и медии. Крайният срок за внасяне на кандидатури от депутатите и парламентарните групи изтече преди седмица.


Топ новини

виж още
Актуална тема