Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След извънреден съвет в СОС: И общински съветници в работната група за „Топлофикация“

Общество

След извънреден съвет в СОС: И общински съветници в работната група за „Топлофикация“

След извънреден съвет в СОС: И общински съветници в работната група за Топлофикация - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев свика извънредно заседание на Председателския съвет, за да бъде обсъдено постъпилото писмо от министъра на енергетиката Росен Христов с предложение за създаване на работна група за оздравяването на „Топлофикация София“ ЕАД.

Георгиев е предложил на лидерите на политически групи от местния парламент да вземат участие в работната група, предвид това че именно общинският съвет е принципал на дружеството и той взема решения за неговото управление. Основната задача на работната група ще бъде изготвяне на план за съвместни действия между държавата и общината за план за излизане от кризисното състояние на дружеството, вследствие на рекордното повишените цени на природния газ и натрупващият се всеки месец дефицит, за което общинските съветници алармират през последната една година.

„За нас най-важно е гражданите да бъдат спокойни, че ще им бъде осигурено топлоподаване през целия сезон и то на поносими цени, защото е недопустимо да продължи бездействието на предходното правителство по този проблем и цялата цена на неадекватната държавна политика в сектора да я плащат софиянци“, коментира още председателят на СОС.

Председателският съвет се обедини около предложението на Георги Георгиев и съветниците започват работа с представители на държавата незабавно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати