Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Спешна помощ“: Линейката за Милен Цветков пристигна на 5-та минута

Общество

„Спешна помощ“: Линейката за Милен Цветков пристигна на 5-та минута

Спешна помощ: Линейката за Милен Цветков пристигна на 5-та минута - Tribune.bg
Снимка:

Екипът е бил на място в 18.23 ч., категорични са медиците

Поради свидетелства на очевидци, че линейката за инцидента с журналиста Милен Цветков е закъсняла фатално, шефът на „Бърза помощ“ д-р Георги Гелев настоява, че на 5-тата минута от получаването на сигнала екипът на спешните медици се е отзовал, за да окаже помощ.

На разпространените по-рано кадри от катастрофата се вижда, че записващото устройство отчита инцидента секунди след 18.03 минути.

„Подаден ни е сигнал в 18.16 ч. Диктуван е в 18.19 ч. Екипът е бил на място в 18.23 ч. За 5 мин. екипът е заварил мъж по гръб, на който хора са му оказвали помощ. Цветков е заварен в кома", посочи на извънреден брифинг директорът на Спешна помощ-София д-р Гелев.

По думите му екипът се е движил изключително бързо, но не е ясно каква помощ е била оказана преди това на пострадалия журналист.

„Правили са му изкуствено дишане уста в уста. Заварен е в кома, предприети са веднага действия по оказване на първа помощ, след няколко минути е вкаран в линейката, където са продължили да му оказват помощ. Включен е на монитор, имал е единични сърдечни удари, продължили са да го обдишват, но на практика не са могли да му намерят вена за апликация на медикаменти. След неколкократен опит за интубация – неуспешен, заради многото кръв, са тръгнали към Пирогов", коментира случая д-р Гелев.

За съжаление смъртта на Милен Цветков настъпва в 18.45 ч.

„И понеже за пореден път се направи опит за инсинуации с реакциите на Спешна помощ, казваме истината на този брифинг“, добави и говорителят на Спешна помощ, кадър на БНР Катя Сунгарска.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема