Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стотици протестиращи блокираха Е-79 край Благоевград

Общество

Стотици протестиращи блокираха Е-79 край Благоевград

Стотици протестиращи блокираха Е-79 край Благоевград - Tribune.bg
Снимка:

Близо 500 собственици и работещи в заведения и нощни клубове от Благоевград излязоха на протест на Полигона и блокираха за 30 минути Е-79, а след това създадоха суматоха и на кръговото кръстовище между главния път и АМ „Струма“, предаде БГНЕС.

Първоначално протестиращите срещу новите COVID-мерки, се събраха на Полигона край Е-79, носейки транспаранти „Свобода за бизнеса“, „Искаме“ да работим“, както и плакати с текст: „КОВИД няма почивен ден“, „Не на вечерния час“ и мн. други.

След снимки за спомен е интервюта към 14.45 ч. протестиращите тръгнаха по Е-79 в посока кръговото кръстовище с АМ „Струма“, която се влива в главния път. Веднага обаче бяха спрени от два кордона полиция. Трафикът по Е-79 за излизане и влизане в Благоевград бе спрян. След около половин час дюдюкане и свирене, протестиращите не пробиха кордона и седнаха на асфалта. Към 15.10 ч. се върнаха обратно.

С изненадващ маньовър протестиращите се качиха по автомобилите и потеглиха към кръговото кръстовище. Там движейки се бавно парализираха трафика по И-79 и АМ „Струма“. След това потеглиха към Благоевград, но след 50 метра спряха и слязоха от автомобилите.

Полицаите пренасочиха трафика към Благоевград през автомагистралата, а пътуващите към Сандански, Банско и ГКПП „Кулата-Промахон“ бяха връщани на изхода на града при кв. Струмско.

Протестът, предизвикал хаос в най-натоварения ден днес за трафик, приключи към 16 ч. без задържани и ексцесии.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати