Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненчев: Защо трябва да се прикриват престъпленията на Радев с енергия на десните хора?

Политика

Ненчев: Защо трябва да се прикриват престъпленията на Радев с енергия на десните хора?

Снимка:

От Фейсбук профила на бившият министър на отбраната Николай Ненчев

Протестите в София са овладени от зловредните цели на Радев!

БЗНС нееднократно предупреждаваше демократичната общност, че заиграването с Радев и червените олигарси е опасна политическа стратегия!

За пореден път призоваваме всички демократично мислещи хора за изграждане на силен евроатлантически съюз, който да отвоюва държавата от мафията!

Протестът вече официално се възприема от медиите и обществото като „Протест в защита на президента“.

От БЗНС питаме:

Защо трябва да се прикриват престъпленията на Радев и на БСП(к), използвайки обществената енергия на десните хора, без която те никога не биха могли да получат такава подкрепа?

Каква институция ги призовавате да защитават? Не приемаме аргумента ви, че видите ли защитаваме институцията, а не Радев. Каква институция ни призовавате да защитаваме?

Институцията не е сграда, а дух и държавност. Институцията се олицетворява от конкретен човек и от неговия екип. На практика този призив съживи почти умрелия образ на Радев, демодираната БСП, заглъхналата Манолова и „протестъра“ от Дубай.

Припомняме, че Радев влезе в тази институция под влиянието на чужда намеса - като руски проект на Решетников и продължава да бъде такъв. И днес той и силите зад него символизират руския проект за България. Зад него и досега стоят АБВ, БСП и партия „Възраждане“.

Сега към протест с лидер Радев вече безпроблемно ще потекат парите и интересите на всички засегнати олигарси. Каква алтернатива за управлението на България са тези хора? Накъде се върви? Радев ли ще е лицето на новата власт, Божков ли ще новия Премиер, или Нинова?

Според Радев нямало дясно и ляво, русофили и русофоби. Не, не е така! Има и това са принципни идеологически различия и виждания за съдбата на България.

Според Радев не бивало да се допускат грешките от 2013г. Кога и като какъв Радев участва в протестите тогава? Сваляше ли Орешарски, че иска да се прилепи към тях?

Предупреждаваме, че радикалната политика на Радев да се отбранява от преследване за престъпленията, за които е обвиняван, има интерес и цели да ескалира протеста. Днес виждаме, че този сценарий се завърта в спиралата на Доган.

Преди по-малко от месец видяхме от телевизионните екрани как протестите в САЩ бяха обладани от провокатори и криминални елементи, които палеха, разбиваха и ограбваха магазини и сгради. Ние не искаме да се стигне до подобен вандализъм и повсеместно насилие. В САЩ като повод за това послужиха расовите проблеми, но в България руските хибридчици залагат още по-взривоопасна тема - етническото разделение.

Ако организаторите на протестите не се разграничат от провокаторите, насилието ще е неизбежно, а триумфът ще е за геостратегическите интересите на Кремъл и политическите му слуги в България, но не и за демокрацията и националния интерес.  


Коментари (2)

кесо За какви "десни" говорите, г-н Ненчев? Тези до Радев никога не са били истински десни, те винаги са си били отвътре с "горещи" леви сърца /по Дзерджински/. И те съвсем умишлено участвуват във всичко това. Никакви обяснения и увъртания не са в състояние да опрадаят това позорно дело.
11.07.2020 13:30 / Отговор
Меглена Статиятя е пълна с лъжи и глупости. Например:
"Припомняме, че Радев влезе в тази институция под влиянието на чужда намеса."
Намесата не беше чужда, а на ББ, който въздигна Цецка за кандидат.
11.07.2020 14:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още