Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Усложнена пътна обстановка заради вятъра, глобиха фирмите, ангажирани с почистването на АМ „Тракия“ и Околовръстния път на София

Общество

Усложнена пътна обстановка заради вятъра, глобиха фирмите, ангажирани с почистването на АМ „Тракия“ и Околовръстния път на София

Усложнена пътна обстановка заради вятъра, глобиха фирмите, ангажирани с почистването на АМ Тракия и Околовръстния път на София - Tribune.bg
Снимка:

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще глоби с общо 50 000 лева фирмите ангажирани с почистването на магистрала „Тракия“ и Софийския околовръстен път. Санкцията е заради ненавременни действия при усложнената зимна обстановка в страната снощи. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски. Припомняме ви, че вчера вечерта десетки коли и камиони се оказаха в снежен капан на 18-тия километър на „Тракия“ в посока Бургас. А причината беше аварирал ТИР.

На дружеството, поддържащо АМ „Тракия” е около 30 000 лв. и 20 000 лева на фирмата, осигуряваща снегопочистването на Софийския околовръстен път. При предходната усложнена ситуация в Добрич и Варна също са наложени санкции в размер на 52 000 лева. Нека да е ясно, няма да има компромис с почистването на пътищата по републиканската пътна мрежа, отбеляза още Терзийски.

Той подчерта, че на АМ „Тракия“ е имало множество недобросъвестни шофьори, спрели в аварийната лента. Това е попречило на техника и на почистващите фирми. Наложило се е камионът да бъде теглен от другото платно на масгитралата, обясни още той.

По думите на Терзийски Пътната агенция ще бъде безкомпромисна. Той съобщи, че през нощта на терен са работили 563 машини.

Отново беше отправен призив шофьорите да тръгват подготвени на път и да имат търпение, когато се затварят участъци за опесъчаване и снегопочистване.

Пътищата в момента се обработват. Вятърът е силен, особено в Североизточна България, а прогнозите са, че обстановката ще се усложнява там, поясни Терзийски.

В момента затворен за почистване е единствено един път, Завет - Острово, в област Разград. 

Силният вятър преобърна камиони в Русенско

Само за няколко часа силният вятър в Русенско преобърна 3 камиона по пътищата в областта. Поривите на вятъра по обяд достигнаха 100 км/ч, предаде БНТ.

Първият сигнал е получен сутринта - румънски гражданин е потърсил помощ, защото е изгубил контрол и камионът му е пропаднал в канавката заради силния страничен вятър на пътя Русе-Бяла.

Тежкотоварен автомобил с азербайджанска регистрация се обърна в нива по пътя Русе-Разград. Тъй като е натоварен, в комбинация със силния вятър, изправянето му ще отнеме доста време, коментираха от Пътна помощ. Камион-гондола се и обърнал и по пътя Русе-Кубрат.

И тримата шофьори не са пострадали.

Силният вятър в Плевенско предизвика нови аварии

В момента без ток са около 900 потребители от малки населени места в района, съобщиха от ЧЕЗ, цитирани в БНР.

Енергодружеството успя да отстрани предишните повреди и електрозахранването там  е възстановено, но обстановката остава затруднена. Три села в Хасковско остават без ток, казаха  от EVN, които обслужват Югоизточната част на страната. Захранени са всички села в Североизточна България, посочиха от ЕнергоПро, които снабдяват района.

За утре в цялата страна е обявен жълт код за опасно студено време, прогнозата е за отрицателни температури.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема