Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Увеличават паркоместата на „Съборна“ – ще са около 40

Общество

Увеличават паркоместата на „Съборна“ – ще са около 40

Увеличават паркоместата на Съборна – ще са около 40 - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Вучев: С малка, но важна стъпка поправяме част от кашата забъркана на ул. „Съборна“

„С малка, но важна стъпка поправяме част от кашата, която се забърква на ул. Съборна. Каша, от която страдат и живеят, работят и работят най-добре там“. Това съобщи в профила си във Фейсбук общинският съветник Димитър Вучев

Паркоместата ще се увеличат с 26 броя и заедно с наличните в момента ще станат около 40. Това ще бъде постигнато, след като сегашната зона за спортен паркинг на улицата ще бъде заменена с места за косо паркиране.

„Спаси София“ атакуваха решението под поста на Вучев, но малко по-късно коментарите им бяха изтрити.

„Хваленето с подобни ретроградни и вредни за града решения за пореден път доказва, че всяка секунда повече на Фандъкова и ГЕРБ на власт е катастрофа за София“, написа Борисов Бонев.

„Да ви имам приоритетите, ей! Ретроградна дружинка, заседнала в 60-те години на миналия век и „по-назапад“ от Волуяк не стъпвала. Европейско развитие на България ли? Вече и Африканските градове изпреварват София, заради такива „управляващи“ като вас“, заяви и Гергин Борисов.

Припомняме, че именно по предложение на общинския съветник Борис Бонев ул. „Съборна“ стана пешеходна зона. Това предизвика огромно напрежение сред живущите в района, като едно от най-мащабните недоволства срещу „Спаси София“ и нейния общински съветник беше в края на 2020 г.

Хората се изправиха срещу идеята за нов ред на движение и превръщането на улицата им в пешеходна зона. Протестът обедини хора, живеещи в пресечките на „Съборна“, „Шишман“, „Фритьоф Нансен” и бул. „Патриарх Евтимий”. Инициативите на Борис Бонев родиха две нови граждански обединения – „Спаси Съборна” и „София – Център“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети