Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ваксини „Пфайзер” се разпределят на личните лекари

Общество

Ваксини „Пфайзер” се разпределят на личните лекари

Борисов: Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, безплатни и доброволни

„Докато се състави другото правителство може всеки ден да си гледате ангажимента. Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, безплатни и доброволни”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на здравния министър проф. Костадин Ангелов и на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Министър-председателят призова за възобновяване на „зелените коридори“, а ваксини в максимално количество да бъдат насочени към личните лекари.

Над 62 010 дози от ваксината на „Пфайзер“ пристигнаха в страната ни – едва първа доставка от общо 2,7 милиона дози от РНК ваксината, които страната ни трябва да получи до края на месец юни.

„Очакваме допълнително и 500 хиляди дози от препарата на „Модерна”. Очакваме и векторни ваксини – над 1 милион от Оксфордската и 550 хиляди дози от тази на „Джонсън и Джонсън”, съобщи Кирилов.

Ангелов подчерта, че тази първа доставка отива именно при личните лекари и ваксинационните центрове. До края на деня ваксините на „Пфайзер” ще бъдат подадени към всичките 28 РЗИ в страната.

„Поел съм ангажимент, изпълнил съм го. Никой не може да каже вече, че няма ваксини”, заяви още Борисов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема