Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Възстановява се движението по жълтите павета в столицата

Общество

Възстановява се движението по жълтите павета в столицата

Възстановява се движението по жълтите павета в столицата - Tribune.bg
Снимка:

От днес се възстановява движението по жълтите павета в столицата в участъка от бул. „Цар Освободител“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „15 ноември“, съобщи заместник кметът на София по направление „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов. Мащабният ремонт започна в края на юли и включваше пренареждане и подновяване на пътната маркировка в зоната пред Народното събрание. Реконструкцията пред парламента е част от глобалното преустройство на Зона 4 на софийския център.

„Идеята на ремонта е там, където паветата са в сравнително добро състояние, да не се пипат, тъй като при самия демонтаж и монтаж наново се рискува“, обясни заместник кметът инж. Ангел Джоргов.

Той уточни още, че за ремонт от утре ще бъде затворен участък от ул. „Кукуш“. По думите му ремонтът на улицата е належащ от години, а общината има влязло в сила разрешение за строеж.

„Строителството е разделено на четири етапа, които ще се работят отделно, така че да се пречи по-малко на гражданите и бизнеса. На ул. „Кукуш“ е предвидено да се изгради нов канал, нов водопровод и ново улично осветление“, посочи инж. Джоргов.

„Ако някой от изпълняващите се ремонти в София не е извършен качествено, ще бъде поправен. Това е част от договора и винаги е било за сметка на изпълнителя“, коментира пред БГНЕС столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Тя увери, че общината има наличности от жълти павета, които са сравнително здрави.

„Всичко това трябваше да се използва, за да се ремонтира участъкът“, изтъкна столичният кмет.

Гаранционният срок на ремонтните работи е пет години, но от общината се надяват настилката да издържи повече.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети