Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Витоша ски“ иска да продължи процедурата по реконструкция на Княжевския лифт

Общество

„Витоша ски“ иска да продължи процедурата по реконструкция на Княжевския лифт

Снимка:

„Витоша ски“ ЕАД както не един път, заявява и иска час по-скоро да започне процедурата по реконструкция на ски съоръженията на територията на Природен парк „Витоша“, като стартира с кабинковата въжена линия „Княжево - Копитото“, съобщиха от дружеството.

На 07.01.2021 год. кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и ресорните министри, както и Главният архитект на София г-н Здравко Здравков заявиха, че са намерили решение на проблема. От тази дата досега, ние не знаем какво е това решение. Според изказвания на Главния архитект тече съгласувателна процедура, за която ние не знаем, и в която не сме включени. Това е в нарушение на закона, защото страната следва да е информирана за всяко едно действие по нейната преписка от администрацията, се казва още в позицията.

Наред с това, Главният архитект на Столична община г-н Здравков заяви, че той и група специалисти имали вариант как да бъде реконструирано съоръжението, като се използват старите фундаменти, на които да се монтират новите стълбове. Още на 08.01.2021 год. ние заявихме, че сме готови незабавно да организираме дискусия, в която да участват Главният архитект и неговите специалисти, както и инженери и конструктори от водещите производители на съоръжения в света. На 12.01.2021 год. внесохме и официално писмо до Главния архитект за организиране на тази дискусия. До настоящия момент нямаме отговор от него на поканата. На същата дата внесохме и запитване до Кмета на Столична община г-жа Фандъкова с молба да ни бъде разяснено как е решен проблемът, от която също нямаме отговор.

Явно за пореден път се цели проблемът да затихне, без да бъде решен! Настояваме за спешни мерки от отговорните институции за приключване на процедурата по реконструкция на Княжевския лифт, която отлежава при Главния архитект на София г-н Здравко Здравков вече почти една година, добавят от дружеството.  


Коментари (2)

Вели Тази реконструкция наистина е нужно да се направи. Дано не им пречат този път и наистина нещата да се случат, че е крайно време. Ще е хубаво този лифт отново да заработи след толкова дълги години прекъсване.
18.01.2021 16:14 / Отговор
Марто Крайно време е реконструкцията да стане, но по европейските правила и процедури на доказани австрийски фирми, които правят лифтове по цял свят!
18.01.2021 17:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още