Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВКС разрешил снимането на скандалния клип в Съдебната палата

Общество

ВКС разрешил снимането на скандалния клип в Съдебната палата

ВКС разрешил снимането на скандалния клип в Съдебната палата - Tribune.bg
Снимка:

Имало договорни отношения между продуцента и съда на Лозан Панов

Върховният касационен съд (ВКС) е допуснал снимането на скандалния клип , заснет в столичната Съдебна палата. Видео е към парчето на българския музикант Аlek Sandar „Yerba“. Заглавието произлиза от един от жаргоните, с които в последните години употребяващите марихуана наричат цигарите с трева. Във кадрите има полуголи жени, въоръжени мъже, пистолети, разширени от дрога очи на танцуващи хора.

В Съдебната палата се помещават няколко съдилища, сред тях Софийски градски съд, Софийски апелативен съд, Върховен касационен съд, Окръжен съд – София. Отговорност за цялата сграда носи ВКС, с председател Лозан Панов.

Във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата-София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията. Това съобщиха от Министерството на правосъдието.

В резултат на проверката бе установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16.02.(неделя) 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при Върховния касационен съд.

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС. 


Коментари (2)

Да! Позор за ВКС!
22.04.2020 15:32 / Отговор
коментар Съдии..........!!!!Нинова защо не се изкаже какви ги вършат нейните съдии!Е пак ГЕРБ ще са и виновни......!!!
22.04.2020 17:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати