Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Водата в пернишкия квартал „Църква“ вече е пусната, аварията е отстранена

Общество

Водата в пернишкия квартал „Църква“ вече е пусната, аварията е отстранена

Водата в пернишкия квартал Църква вече е пусната, аварията е отстранена - Tribune.bg
Снимка:

Вече има резултати от усилията за добив на вода от пещерите, съобщава МРРБ

Водата в пернишкия квартал „Църква“ вече е пусната, след като е отстранена една от двете големи аварии по мрежата, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Църква“ е вторият по големина квартал в Перник, където живеят близо 10 000 души.

С помощта на екипи и от други градове се работи по справянето и с втората авария, която е в село Студена.

„С 30-те милиона лева, които правителството отпусна спешно предстои ремонт на водопроводната мрежа в този квартал, както и на други части на града“, каза при проверката заместник – министър Николай Нанков. Той и министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха днес ремонтите на водопреносната мрежа.

На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров беше обсъдена и нуждата общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности.

Кметът увери представителите на изпълнителната власт, че преди края на следващата седмица вече ще бъде възложен ремонтът на квартал “Църква”. А поетапно общината ще възлага аварийните ремонти и по останалата част от ВиК мрежата, за които правителството, на 31 декември 2019 г., преведе на община Перник над 30 млн.лв.

Вече има резултати от мерките, които бяха предприети, заедно със спелеолога Атанас Русев, по добив на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване.

Заради аварията в квартал “Църква” днес беше раздадена и част от минералната вода, която се осигурява на бедстващия град в координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и се разпространява по график на община Перник.

МРРБМРРБ


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати