Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Перник: С отпуснатите от правителството пари ще подменим почти цялата ВиК мрежа

Политика

Кметът на Перник: С отпуснатите от правителството пари ще подменим почти цялата ВиК мрежа

Кметът на Перник: С отпуснатите от правителството пари ще подменим почти цялата ВиК мрежа - Tribune.bg
Снимка:

Януари и февруари ще бъдат тежки за града, каза Станислав Владимиров

„Ще подменим почти целия град с тези пари, които ни бяха отпуснати с постановление на Министерския съвет – голям инвестиционен проект в началото на пролетта. Това е хубавата новина в цялата кризисна ситуация, в която се намираме с момента.“ Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров. Правителството отпусна 35 милиона за справяне с водната криза в града.

Кметът допълни, че има добри отношения с премиера Бойко Борисов. „Той, виждайки, че кризата в Перник се задълбочава, взе всичко в свои ръце и този много пряк контакт с мен и местната власт направи така ние да начертаем краткосрочни и дългосрочни мерки за водната криза в Перник", каза Владимиров.

„Надявам се в парламента да се случи дебат по проблемите във ВиК сектора. Да влагаме политика в тази кризисна ситуация не смятам, че е правилно, но да направим дебат за проблемите във ВиК сектора, е изключително належащо. Не мисля, че БСП се заиграва със страховете на хората. Ролята на опозицията е да постави даден проблем, особено в парламента. Аз се надявам да нямаме лични нападки и лични сблъсъци – да има дебат по същество за това, което не сме свършили назад във времето, защото само глупаците винаги започват отначало“, коментира Владимиров.

По думите му един от сериозните проблеми на местното ВиК е не само остарялата инфраструктура, но и липсата на квалифицирани кадри, които да работят за разрешаването на проблема.

Владимиров подчерта, че затягането на режима в Перник е краткосрочна и необходима мярка, за да падне подаването под 300 литра в секунда. Пречиствателната станция на града е стара и ако се стигне до мъртъв обем, тя няма да може да се справи с пречистването на мътните води. За да се овладее кризата, януари и февруари ще са болезнени, каза още кметът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Боянова Този Пернишки кмет е време да подаде молба за членство в ГЕРБ!!!То не бяха благодарности,ръкостискания....Вече е на нов етап-колко е добре с Бойко но с тези под него не...Демек Боко е чуден,можещ,работещ,а всички останали боклуци...Също,като в БСП.Само Нинова е супер,а всички под нея за нищо не стават..С такъв манталитет се работи лесно с всички защото принципи...Това е видял в БСП това изповядва и въпросният кмет.Превива снага,кърши ръчички,гледа уплашено и се мисли за някакъв в това безумие.Дълбоко се лъже и ще го разбере но дано не го и отнесе...Много става за жертва!!!
04.01.2020 15:28 / Отговор
Крадливия президент Кмета вече сънува комисионната.
05.01.2020 20:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети