Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затегнати мерки на пазарите в София (СНИМКИ)

Общество

Затегнати мерки на пазарите в София (СНИМКИ)

Продавачите на пазара в „Младост“ 1 вече са с шлемове

Предпазни шлемове носят продавачите на пазара в Младост 1 в столицата. На него, както и на Женски пазар, в съответствие с изискванията за затягане на мерките по пазарите, вече има и отделни места за вход и изход, за да не се смесват потоците от хора, предава БГНЕС.

Ръководството на Женски пазар взема мерки още на 16 март с издаване на заповед, която регламентира носенето на предпазни средства, ползването на дезинфектанти и отстояването на 2 метра на търговци и клиенти, съобщи изпълнителният директор на Пазари Възраждане ЕАД Драгомир Димитров.

„Тези мерки работеха добре до затоплянето на времето. Когато се затопли времето, повече посетители дойдоха на най-популярния и най-посещаван столичен пазар, и това наложи ние да втвърдим мерките. От вчера създадохме нова организация“, посочи Димитров.

 Поддържат една маса от 80 посетители, за да няма струпване вътре. Димитров посочи, че това е в частта, която е за зеленчуковия пазар, тъй като в другата част нямат проблеми.

Затягат се и мерките за борба с COVID-19 и на територията пазар „Димитър Петков“.

Абсолютно всички търговци, които работят на пазара в "Младост" 1 - частен пазар, имат осигурени шлемове и ръкавици от управата на пазара. Ежедневно се раздават и се осигуряват всички необходими консумативи.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още