Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Георги Георгиев: Стоте дни управление на Васил Терзиев са стрували 9 млн. лева щета

Общини

Георги Георгиев: Стоте дни управление на Васил Терзиев са стрували 9 млн. лева щета

Георги Георгиев: Стоте дни управление на Васил Терзиев са стрували 9 млн. лева щета - Tribune.bg
Снимка:

„Стоте дни управление на Васил Терзиев са стрували 9 млн. лева щета, а 6 млн. лева са напълно изгубени евросредства - безстопанственост в особено големи размери. Ще предложим създаване на анкетна комисия, за да разследваме как беше изпуснат срокът за отчитане на средства за междублокови пространства - до 31 декември. Тези шест милиона са предвидени в бюджета, за да покрият грешката на кмета. Отделно 3 млн. струват картите на 64 000 студенти.“ Това каза пред Нова нюз зам.-председателят на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев.

Георги Георгиев: СОС да финансира изграждането на съоръжения за достъпна среда в 22 столични училища

„Ние спасихме София от неможенето на спасителите на София. Два дни преди да изтече срокът за предсрочни избори, успяхме да отпушим съвета, приемайки компромисната кандидатура на Цветомир Петров. ПП–ДБ–СС явно не смятат, че съветът може да работи без техен председател“, посочи той.

По думите му решенията ще се вземат от СОС с мнозинство.

„Борбата за председатели на комисии ми е непонятна, те имат същата тежест като членовете. Единствено имат административни задължения, правят дневен ред, но не могат да откажат предложения за включване в него. Пример е насрочването на заседание за санирането. Не видяхме план за работещ Общински съвет. Всеки ден възникват нови кризи, а реакциите на кмета и разпадащия му се екип бяха неадекватни. За да има мир, за шест месеца временно избрахме техен председател - идеята е властта да не бъде узурпирана от една политическа група. Начинът да се носи отговорност е да се намери мнозинство“, заяви зам.-председателят на СОС.

Коалицията на ПП-ДБ-СС в СОС се пропука. Двама съветници не си направиха отвод от комисиите

Георгиев твърди, че Терзиев е излъгал в думите си, че Външно министерство го е задължило да разреши на Руското посолство да отбележи Деня на Съветската армия.

„Митрофанова е трябвало да изпрати уведомление, ако не го е направила в срок, това е основание за отказ от провеждане. Друга лъжа на кмета е гафът с шефа на инспектората Иво Иванов, който е бил уволнен ден преди протеста на феновете, а не е бил в отпуск. Без да се прегледа в комисии, няма как дадено решение да бъде взето“, обясни Георгиев. 

Ивайло Иванов към Терзиев: Напуснах Столичен инспекторат преди протестите и преди снеговалежа. Информирайте се!

Той съобщи, че има заявки за инсталиране на 22 платформи и различни рамки за придвижване на ученици в инвалидни колички.

Георгиев коментира и предстоящата ротация на правителството.

„ПП–ДБ не само очертаха червена линия, но изкопаха огромен ров, който положиха с телена ограда с безумията, които предлагат. Предстои да се вземе важно държавническо решение, колегите от ГЕРБ ще проявяват търпение и зрялост, докато лудите се налудуват“, подчерта Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати