Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. С две изложби започва седмицата в Градската художествена галерия – Благоевград

Общини

С две изложби започва седмицата в Градската художествена галерия – Благоевград

С две изложби започва седмицата в Градската художествена галерия – Благоевград - Tribune.bg

На 30 януари, от 18:00 часа, в малката зала на Градската художествена галерия – Благоевград ще се открие изложбата на Габриела Попова „Спи градът. Фосфени“. Авторката е само на 17 години, ученичка е в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“ в София.

По думите й успява успешно да съчетава ученето, практиката, четенето на стихове и рисуването. И непрекъснато вижда фосфените -  онези тайнствени светлини, които не попадат в очите ни, но виждаме с душата си.

Изложбата „Спи градът. Фосфени“ представя не само картините на Габриела, но и любимите й стихове от Димчо Дебелянов. Всяка творба е свързана с дълбоката душевност на поета символист. Изложбата представлява едно интересно съчетание на изобразително изкуство и поезия.

На 31 януари, от 17:00 часа в голямата зала на ГХГ - Благоевград ще се представи изложбата „Нарисувано в галерията“ – произведенията, които бяха създадени в Коледното ателие „Рисуване и чаша чай“.  Кои са участниците в първото Коледно ателие и какво беше тяхното настроение, заповядайте, за да разберете!


Последвайте ни в Google News

 

Етикети изложби

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети