Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Ловеч
  4. Симулационни очила показват на децата вредата от алкохола

Общини

Симулационни очила показват на децата вредата от алкохола

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ в Община Ловеч, съвместно с инспектори от „Детска педагогическа стая“ при РУ Ловеч, възобновяват срещите с ученици за вредата от алкохол. Преди година МКБППМН проведе серия от подобни срещи с ученици от средните училища.

През следващите дни ще има демонстрации със симулационни очила, които възпроизвеждат усещането, което човек има, когато е под въздействието на алкохол или наркотични вещества.

С изключителен интерес преминаха първите срещи с  учениците от Езиковата гимназия в Ловеч. Те нямаха търпение да направят симулация и да отразят промените в поведението си. Единодушно беше мнението, че се чувстваш несигурен, неконцентриран, нямаш реална оценка на действителността, грешно преценяваш пространството и предметите в него. Отстрани човек изглежда плах, нестабилен, неадекватен. На края на часа всеки с една дума даде своята обратна връзка за чувството, което е изпитал. Най-често децата употребиха думите „боли ме глава“, „замаяно“, „вие ми се свят“, „гадно“, „не знам къде се намирам“.

Наркотиците и алкохолът са сериозен проблем на днешните подрастващи и превенцията е едно от важните неща за справяне и предотвратяване последствията от тяхната употреба.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Ловеч

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети