Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. След години чакане: Пътната отсечка за парк „Бачиново“ вече е с осветление

Общини

След години чакане: Пътната отсечка за парк „Бачиново“ вече е с осветление

Пътният участък, започващ от моста на Алеята на здравето до хотел „Парк Бачиново“ вече е с осветление. Години наред по отсечката нямаше нито една работеща улична лампа, което създаваше предпоставки за пътнотранспортни произшествия през малките часове на денонощието.

За да бъде решен дългогодишният проблем служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ към Община Благоевград монтираха нови осветителни тела и ремонтираха старите такива. Изградена е и нова ел. мрежа. Участъкът, който вече е с модерно енергоспестяващо осветление, е с дължина 3.2 м.

Съвсем скоро предстои да бъде обявена и поръчка за поставяне на светодиодни LED осветителни тела както в града, така и в част от селата  на територията на община Благоевград. Сред местата, на които е предвидено осветлението да бъде подменено са: булевардите „Пейо Яворов и „Васил Левски“, улици в кв. „Струмско“, „Еленово“, „Ален мак“, „Орлова чука“, „Грамада“. Ново енергоспестяващо осветление ще бъде поставено и в селата Изгрев, Бело поле, Рилци, Селище, Еленово и Церово.

Дейностите ще бъдат извършени по проект „Рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление на населени места на територията на община Благоевград“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети осветление

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати