Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. София с нови 8 зарядни станции за електрически автомобили

Общини

София с нови 8 зарядни станции за електрически автомобили

София с нови 8 зарядни станции за електрически автомобили - Tribune.bg
Снимка:

„Електрическите автомобили не са понятие от бъдещето, те са нашето настояще. Затова ние правим всичко възможно, за да отговорим на потребностите на гражданите“, заяви председателят на СОС Георги Георгиев.

Той заяви, че по негова инициатива новите 8 зарядни станции са факт. 4 от тях са поставени на метростанция „Васил Левски“ и 4 на малкия паркинг при НДК от страна на ул. „Шандор Петьофи“.

Зарядните станциите са изключително търсени от водачите на електрически автомобили, като само за 9 месеца използването им е нараснало с над 200%. От началото на 2022-ра година до днес има над 1400 зареждания. За сравнение за цялата 2021-ва зарежданията са само 585.

Георгиев призова гражданите, които използват зарядните системи, да ги освобождават максимално бързо след зареждане, за да може повече шофьори да могат да ги ползват.

„Наш ангажимент е да продължим с разширяването на зарядната инфраструктура, тъй като това е и една от стъпките за по-чист въздух и по-модерна градска среда", заяви още шефът на СОС Георги Георгиев.


Още новини от София

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати