Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. В дух на добросъседство! Благоевград върна на Симитли куче „турист“, за друго предстои осиновяване

Общини

В дух на добросъседство! Благоевград върна на Симитли куче „турист“, за друго предстои осиновяване

В дух на добросъседство! Благоевград върна на Симитли куче турист, за друго предстои осиновяване - Tribune.bg

Община Благоевград откликна незабавно на молбата на кмета на Симитли, който отправи призив двете кучета „туристи“, пристигнали в областния център на Пиринско от съседната община да бъдат върнати на собствена територия. В продължение на няколко дни едно от тях обитаваше ОП „Приют за безстопанствени животни“ – Благоевград, но веднага след апел от страна на Апостол Апостолов, кметът Илко Стоянов нареди то да бъде изведено и да бъде извозено до родната му община.

Второто куче, забелязано в Благоевград с ушна марка, поставена в Симитли, е на път да намери нов дом и да остане в Благоевград, тъй като за него вече има кандидат-осиновители.

Припомняме, че двете четириноги – гости на Благоевград бяха установени след сигнали на граждани, които съобщиха, че на територията на областния център има животни с чужди ушни марки.

„Чух се с кмета на Симитли. Не трябва автоматично да се предполага, че кметът е разпоредил тези кучета да бъдат преместени в Благоевград. Напротив! Ние имаме добра комуникация, дори коментирахме да си помагаме помежду си. Има общ проект за изграждане на приют между двете общини“, коментира по-рано днес кметът Илко Стоянов.

Развръзката за двете кучета и двете общини е повече от добра!

Апелираме гражданите да бъдат бдителни и в случай че забележат хора, които пускат кучета сами от превозни средства да сигнализират на дежурните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 34 или 073/ 88 44 06.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Симитли, куче

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати