Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 600-700 млн. лв. за земеделски субсидии до края на годината

Парите

600-700 млн. лв. за земеделски субсидии до края на годината

Снимка:

Министърът откри новия офис на областната земеделска служба в Търговище

До края на декември земеделските производители ще получат между 600 и 700 млн. лв. за базовото директно плащане на площ. До дни ще бъде платен и първия транш на подпомагането за овце и кози, а останалото – през януари, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща със земеделски производители в Търговище.

Преди това той откри обновените офиси на общинската земеделска служба в гр. Омуртаг и на Областната дирекция „Земеделие” в Търговище.

„Тази година беше спазен индикативния график на разплащателната агенция, средствата на земеделците бяха изплатени регулярно до края на май, заяви още министър Порожанов. Той увери фермерите, че средствата за директни плащания през новия програмен период за България се запазват и дори има леко увеличение от 0,79%. Въпросът е как по-ефективно да бъде разпределен ресурсът в сектора“, коментира Румен Порожанов.

Според него трябва да отидат повече пари за биологично земеделие, а не за мерки като сеитбооборот и ерозия за агроекология.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още