Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Garmin Pay Watch – средство за разплащане вече и в твоя часовник

Парите

Garmin Pay Watch – средство за разплащане вече и в твоя часовник

Снимка:

Това, което иска клиентът, е бързина и удобство. Разплащанията чрез часовник дават това предимство, обясни Теодор Петров, директор „Картови разплащания“ във Fibank

Garmin и Fibank представиха на най-новия начин за разплащане, теглене и внасяне на средства в България без да е необходима банкова карта, пари в брой или смартфон. Това се случва посредством Garmin Pay Watch.

Ще започна с малко ретроспекция. Преди 4 години Fibank съвместно с Mastercard лансираха на българския пазар възможността да се дигитализира дебитна или кредитна карта в смарт телефон, в резултат на което смарт телефонът, който е почти навсякъде с нас, се трансформира от комуникационно средство в средство за разплащане. Тази година Fibank съвместно с Mastercard отново и в партньорство с Garmin представят новата услуга. Това е дигитализиране на дебитна или кредитна карта, по желание на потребителя, в часовник Garmin, който притежава pay watch функция. Всъщност става въпрос за дигитална карта, средство за разплащане вече в твоя часовник“. Това заяви за Тribune.bg Илона Станева – директор „Маркетинг и реклама”, Първа инвестиционна банка.

Изключително е удобно, повярвайте! Работихме в тестови режим повече от месец и половина и удобството не подлежи на съмнение. Още повече, че направихме няколко теста пред целева аудитория – млади хора с динамичен начин на живот, не само почитатели на спорта, но и почитатели на активния начин на живот като цяло, с доста напрегнато ежедневие. Те оцениха иновацията изключително високо“, посочи Станева.

По думите ѝ над 92% от анкетираните са заявили, че за тях дигиталната карта в часовника е символ на удобство. 85% са посочили, че за тях това е не само удобство, но и сигурен начин на разплащане.

БГНЕСБГНЕС

Реално аудиторията, която живее в динамика, аудиторията, която желае мултифункционалност, е точно тази, към която се стремим. Защото вече един телефон не е само средство за общуване. Един часовник не е само средство за показване на времето, той не е само средство дори за отчитане на пулс, кръвно налягане и различни спортни показатели. Вече е много повече. Вече е средство за разплащане“, категорична е Илона Станева.

Предизвикателството беше краткото време, което имахме за пускане в експлоатация на този продукт. Използваме най-новата технология на Мastercard. Тя се яви естествено надграждане на продукта, който имаме за телефон“. Това заяви от своя страна за Tribune.bg Теодор Петров, директор „Картови разплащания“ във Fibank.

Това, което иска клиентът, в крайна сметка е бързина и удобство. Разплащанията чрез часовник дават това предимство. А защо часовникът е по-добър от банковата карта – защото винаги ти е на ръката, с едно движение можеш да си платиш минералната вода в магазина. Смятаме, че нашите клиенти са иновативни. Това е за тях. Този продукт би се приел много добре“, допълни Теодор Петров.

БГНЕСБГНЕС

По време на събитието демонстрация на технологичния часовник направиха посланиците на брандовете Fibank и Garmin, а именно най-успешният сноубордист на България – Радослав Янков и Диана Димитрова – актрисата, превъплътила се в образа на д-р Огнянова в сериала „Откраднат живот“.

Най-доброто предстои. Ние сме лидери в иновациите и технологичното развитие на банките“, заяви още Теодор Петров, директор „Картови разплащания“ във Fibank.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема