Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Италия отпуска 25 млрд. евро за борба с коронавируса

Парите

Италия отпуска 25 млрд. евро за борба с коронавируса

Снимка:

Италианското правителство отпуска 25 милиарда евро като част от икономическите мерки за борба с избухналата епидемия от коронавирус. Това обяви министър-председателят на страната Джузепе Конте.

„Отпускате огромната сума от 25 милиарда, която няма да бъде използвана незабавно, но, без съмнение, ще се използва за преодоляването на всички трудности в тази извънредна ситуация“, каза Конте на пресконференция.

Министърът на финансите Роберто Гуалтиери съобщи, че първият указ с конкретни икономически мерки ще бъде приет в петък, 13 март. 12 милиарда евро ще бъдат изразходвани за подкрепа на семействата и компаниите, добави той.

„Никой няма да загуби работата си заради коронавируса“, увери финансовият министър.

В момента на Ботуша са регистрирани над 10 хиляди случая на заразени с новия тип вирус, като броят на жертвите за едно денонощие е нараснал от 463 на 631. Оздравели са 1004 души, пише БГНЕС.

Карантината, въведена по-рано за редица северни региони на Италия, се разпространи на цялата територия на страната. Предвижването между провинциите се разрешава само при голяма необходимост, забраняват се всички масови мероприятия, затворени са религиозните и културни институции.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още