Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Криза: eBay съкращава 1000 работници

Парите

Криза: eBay съкращава 1000 работници

Криза: eBay съкращава 1000 работници - Tribune.bg
Снимка:

"Онлайн търговецът на дребно eBay Inc ще съкрати около 1000 длъжности, или приблизително 9% от настоящата си работна сила", съобщиха от компанията във вторник.

Съобщението на главния изпълнителен директор Джейми Яноне следва вълната от съкращения в американските технологични компании след интензивното наемане на служители по време на пандемията, съобщи "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

"Въпреки че постигаме напредък по отношение на нашата стратегия, общият брой на служителите и разходите ни изпреварват ръста на нашия бизнес", заяви главният изпълнителен директор на eBay Джейми Яноне в писмо, разпространено до служителите.

"За да се справим с този проблем, въвеждаме организационни промени, които привеждат в съответствие и консолидират определени екипи, за да подобрим цялостното преживяване и да отговорим по-добре на нуждите на нашите клиенти по целия свят."

Уволненията следват вълна от съкращения в американските технологични компании, след като индустрията нае много хора по време на пандемията, включително в гиганти като Amazon и Google.

"В допълнение към съкращенията компанията ще намали броя на договорите в рамките на своята "алтернативна работна сила" през следващите месеци", добави Яноне в бележката.

През февруари миналата година eBay съкрати 500 служители в световен мащаб, което съставлява 4% от общата ѝ работна сила.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети съкращения
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати