Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Любомир Дацов: Актуализацията на бюджета не трябваше да се внася

Парите

Любомир Дацов: Актуализацията на бюджета не трябваше да се внася

Любомир Дацов: Актуализацията на бюджета не трябваше да се внася - Tribune.bg
Снимка:

„Актуализацията на бюджета не трябваше да се внася, защото не можеш да управляваш процеса. Според мен тя не беше направена професионално от гледна точка на това, че имаме коренно променена икономическа обстановка“. Това мнение изрази пред БТВ финансистът Любомир Дацов.

„Беше много ясно, че след като парламентът не може да излъчи правителство, всички политически партии ще играят в опозиция. Служебното правителство и служебният финансов министър се явяват като лицето на управляващата партия. Оттам нататък хаосът в парламента с некоординираните гласувания, предложенията, които поставят под съмнение стабилността на бюджета през следващите години, беше логично. Никой не трябва да е изненадан“, допълни той.

Според Дацов в момента „се гаси пожар с бензин“.

„Когато трябваше по някакъв начин да ограничиш потреблението, от дефицит да преминеш към положително салдо на бюджета, допълнително увеличаване на разходите и планиране на големи дефицити, означава да напомпаш отрицателни явления, като натиск върху работната ръка и по-висока инфлация“, обясни още финанситът.

Според него причината за добавките от 50 лв. към пенсиите, които се дават от миналата година, и тези от 120 лв., които се гласуваха сега, е политическа.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати