Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Министърът на икономиката: Започнахме от дъното, нямаме магическа пръчка

Парите

Министърът на икономиката: Започнахме от дъното, нямаме магическа пръчка

Снимка:

Доходите ще се увеличат, трябва време, увери Емил Караниколов

„Ще обърна внимание на протестите на хората с увреждания, на майките, не само тези, които протестират. Те 20 години и повече не са видели решение на техните проблеми. В момента те виждат в това правителство решение, те не искат да се смени правителството и да дойде ново да реши техните проблеми“. Това заяви пред БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той подчерта, че за тази година имаме около 400 млн. лева повече за образование. Има увеличение и в социалната сфера.

„Разбира се, че 150 милиона увеличение само за хората с увреждания, след като навършат 18 години не е решение, те искат и среда. Затова този закон, който е внесен, трябва да работи, той няма да реши всичките проблеми“, коментира Караниколов.

Той е категоричен, че независимо какво се случва, това правителство решава проблемите и основни проблеми в момента са увеличаване на доходите.

„Но ако чувате - никой от опозицията не казва минималната работна заплата ще е 1000 лева. Не, правителството има управленската програма, там е казано, че минималната работна заплата до 2021 година ще бъде 650 лева, средната работна заплата – 1050“, подчерта министърът.

Той коментира и темата с горивата и обясни, че Министерството на икономиката чрез държавата агенцията по метеорология и технически надзор контролира качеството им.

„Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво. Проверките продължават и ние се занимаваме с това. А относно цените на горивата - първо това е наистина международни пазари и другото - КЗК следи дали няма картел, монопол или изкривяване на пазарите“, каза той.

Проблемът е в доверието, убеден е министър Караниколов.

„Хората нямат доверие, хората са на ръба, за съжаление ние нямаме магическа пръчка и никой не е обещавал нещо невъзможно, тоест доходи минимални над 1000 - 1500 лева. Това ще стане с времето, няма как - ние почнахме от дъното и настина малко по малко нещата се развиват. Икономиката ни върви“, заяви той.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още