Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Сачева: Имаме готовност за удължаване на мярката 60/40 до края на годината

Парите

Сачева: Имаме готовност за удължаване на мярката 60/40 до края на годината

Сачева: Имаме готовност за удължаване на мярката 60/40 до края на годината - Tribune.bg
Снимка:

„Всичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ще продължим да предлагаме нови мерки. Имаме готовност да удължим и 60/40 до края на годината”, заяви пред БТВ социалният министър Деница Сачева.

В момента се водят се разговори и за отпускането на за допълнителни средства от Европейската комисия, съобщи тя.

Министър Сачева подчерта, че броят на безработните, които се регистрират в бюрата по труда в последната седмица, е намалял значително – до около 1000 души на ден. Заслуга за това имала и мярката 60/40, благодарение на която са спасени хиляди работни места. Кандидатствалите за такава финансова подкрепа получавали полагаемите им се средства в рамките на 12 дни. 7 били необходими за разглеждане на заявлението и още 5 – за превеждане на парите от Националния осигурителен институт.

„Говорим за запазване на почти 300 000 работни места. Поставили сме си за цел да задържим безработица до ниво от 6,5% в края на годината”, поясни Сачева.

Социалният министър категорично опроверга слуховете, че ще има намаление на пенсии и заплати. И допълни, че е възможен ръст на безработицата наесен. Една от причините за това би бил краят на сезонната работа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати