Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Теменужка Петкова: По-скъп ток на енергийната борса има само в определени часове

Парите

Теменужка Петкова: По-скъп ток на енергийната борса има само в определени часове

Снимка:

Притесненията на бизнеса – непазарно поскъпване

Съмненията на бизнеса за непазарно поскъпване на тока на независимата Българска енергийна борса, за което бе информиран и министър-председателят Бойко Борисов, са обсъдени на специална среща в министерството на икономиката. Това съобщи в кулоарите на парламента енергийният министър Теменужка Петкова.

„Когато българската индустрия е обезпокоена от скок в цената на електрическата енергия на свободния пазар, няма как да сме равнодушни, защото това е свързано с конкурентоспособността на икономиката, свързано е с работните места на хората, така че за нас това е изключително важно“, заяви министър Теменужка Петкова.

На среща в ресорното министерството въпросът вече е обсъден в присъствието на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

„От Българската енергийна борса предоставиха информация и анализ, който е свързан с това покачване на цената. Това обаче е покачване в определени дни и определени часове. От Борсата обясниха повишаването със завишено търсене от страна на участници на пазара“, коментира министър Петкова.

Предложенията на бизнеса са свързани с възможността на държавните предприятия, производители на електроенергия, да осъществят по-голямо предлагане на енергийната борса в тези периоди, както и възможността КЕВР да прецизира по-добре условията и регламентите за търговия на борсата.

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив