Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Йордан Арабаджиев: Пакет „Мобилност“ ще унищожи сериозен дял от българското БВП

Парите

Йордан Арабаджиев: Пакет „Мобилност“ ще унищожи сериозен дял от българското БВП

Йордан Арабаджиев: Пакет Мобилност ще унищожи сериозен дял от българското БВП - Tribune.bg
Снимка:

Чехия и Словакия нещо са изтъргували и подкрепиха общия подход, съзират предателство родните фирми

„Ако рестрикциите бъдат приети, ще се стигне до фалит на малки и средни предприятия, големи фирми ще прелокират бизнеса си, а икономиката ни ще загуби сериозен дял от БВП. Това е удар срещу българската икономика, не само срещу превозвачите“. Това коментира по повод на Пакет „Мобилност“ председателят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев.

Към момента фазата на обсъжданията в Съвета на Европа е приключила, там нещата вече са решени. Топката е в полето на Европейския парламент.

„До 10 януари няма какво да се случи, за да кажем, че тогава няма да има протест. Нямаме друг ход, освен протест, за да бъде чут нашият глас“, заяви Арабаджиев пред БНТ.

По думите му превозвачите ни ще загубят конкурентоспособност, тъй като това ще доведе до увеличение на административните разходи.

„Пакет „Мобилност“ има за цел превозвачите от Източна Европа да бъдат изтласкани от единния пазар. В началото единомислещите страни формираха блокиращо малцинство. Чехия и Словакия явно нещо са изтъргували и подкрепиха общия подход. Това може да е и заради конкуренцията на български и румънски превозвачи. Може да има и нещо обещано като политически елемент“, каза той.

От следващата седмица българските превозвачи започват срещи с евродепутати и политици, за да може да обяснят по линия на европейските политическите семейства до какво ще се стигне в крайна сметка, ако Пакет „Мобилност“ бъде одобрен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати