Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. "Възраждане" се закани, че започва действия за предсрочни избори

Политика

"Възраждане" се закани, че започва действия за предсрочни избори

Възраждане се закани, че започва действия за предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

Този брак по сметка между партиите в управляващото мнозинство ГЕРБ-ППДБ-ДПС е единствено за сметка на българския народ. Това правителство е със снето доверие, първо от българския избирател. Затова “Възраждане” ще предприеме всички възможни действия за предсрочни избори, защото с евроатлантизма започват да се оправдават много опасни процеси, насочени срещу демократичните устои на българската държава, в полза на чужди интереси.

Това казват в своя декларация, прочетена от трибуната на НС от ПП "Възраждане".

"Вчера управляващата сглобка ГЕРБ-ППДБ-ДПС промени начина на формиране и ръководене на една от постоянните парламентарни комисии – Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането на специални разузнавателни средства. Стори го именно в момент, когато “Възраждане” пое председателството на комисията, сформирана на паритетен принцип. Очевидно не бе проблем досега за управляващото евроатлантическо мнозинство, когато негови представители председателстваха тази комисия през предходните две сесии на 49 Народното събрание. Но като продължаваща и безпардонна тенденция да се лустрира политически най-голямата опозиционна партия “Възраждане” и след като бяхме лишени от сглобката от председателстване на другите постоянни комисии, то от ГЕРБ, ППДБ и ДПС не се посвениха да променят експресно правилника за организация и дейността на Народното събрание, за да ограничават по всякакъв начин “Възраждане” – тенденция, която бива последователно провеждана вече над 2 години - още от първия път, когато нашата политическа организация стана част от 47 Народно събрание", уточняват мотивите си.

"Заявката за продължаването на тази политическа лустрация даде още в петък Делян Пеевски, който директно обвини “Възраждане” в кулоарите на парламента, че сме проруска партия, която била заплаха за националната сигурност; а неговият коалиционен партньор Кирил Петков, на когото той често му се кара в зала, му пригласяше охотно пред камерите. А всъщност заплахата за националната ни сигурност е оповестена именно от САЩ, които заявиха през юни 2021г. следното: „Пеевски е използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства, в замяна на информация и лоялност от тяхна страна. Давани са подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация, която да бъде предавана на Пеевски” – цитат от информационния сайт “Свободна Европа” от 1.03.2023г.. И САЩ санкционираха конкретно Делян Пеевски по глобалния закон “Магнитски”, каза още зам.-председателят на ПГ Петър Петров.

Прилагаме пълния текст н декларацията, разпространен от пресцентъра на ПП "Възраждане":

Вчера управляващата сглобка ГЕРБ-ППДБ-ДПС промени начина на формиране и ръководене на една от постоянните парламентарни комисии – Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането на специални разузнавателни средства. Стори го именно в момент, когато “Възраждане” пое председателството на комисията, сформирана на паритетен принцип. Очевидно не бе проблем досега за управляващото евроатлантическо мнозинство, когато негови представители председателстваха тази комисия през предходните две сесии на 49 Народното събрание. Но като продължаваща и безпардонна тенденция да се лустрира политически най-голямата опозиционна партия “Възраждане” и след като бяхме лишени от сглобката от председателстване на другите постоянни комисии, то от ГЕРБ, ППДБ и ДПС не се посвениха да променят експресно правилника за организация и дейността на Народното събрание, за да ограничават по всякакъв начин “Възраждане” – тенденция, която бива последователно провеждана вече над 2 години - още от първия път, когато нашата политическа организация стана част от 47 Народно събрание.

Заявката за продължаването на тази политическа лустрация даде още в петък Делян Пеевски, който директно обвини “Възраждане” в кулоарите на парламента, че сме проруска партия, която била заплаха за националната сигурност; а неговият коалиционен партньор Кирил Петков, на когото той често му се кара в зала, му пригласяше охотно пред камерите. А всъщност заплахата за националната ни сигурност е оповестена именно от САЩ, които заявиха през юни 2021г. следното: „Пеевски е използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства, в замяна на информация и лоялност от тяхна страна. Давани са подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация, която да бъде предавана на Пеевски” – цитат от информационния сайт “Свободна Европа” от 1.03.2023г.. И САЩ санкционираха конкретно Делян Пеевски по глобалния закон “Магнитски”.

Тази публично обявена заявка за поемането на ръководството на Комисия за контрол над службите е само епизод, пореден от стремежа за овладяване на службите за сигурност, започнало още през 2013г. Тогава този стремеж провали едно правителство. Сега, обаче не става дума просто за работата на Комисията за контрол на службите, за работата в нея или за председателското място. Става въпрос за политически интереси на сглобката, за жажда за власт, която да позволи реализацията и на големи икономически интереси. Както и на отмяната на икономически санкции по закона „Магнитски“, а всичко това – скрито зад пламенната защита на т.нар.“евроатлантически ценности“.

След вчерашните експресни промени в Правилника, по отношение на постоянната комисия за контрол на службите и овладяването на тази досега работеща комисия, от представителите на сглобката ГЕРБ-ППДБ-ДПС, бе даден още един пример на българското общество, че тук няма евроатлантическо мнозинство. Тук има един началник - Пеевски, който дава нарежданията и всички останали, предани му от сглобката, начело с ПП и ДБ, които му пригласят и ги изпълняват. Дали те знаят какво ще им струва тази прегръдка е не само техен проблем, а и на тези, които ги избраха и изпратиха в Народното събрание, уж за да се борят с този порочен модел на държавно управление, а те сътвориха тази позорна сглобка, която го възкреси.

И отново ще повторим, че истинската заплаха за националната сигурност на България са, именно тези действия по поругаване на парламентарната демокрация, обявени още в петък от Делян Пеевски, явно потърпевш от санкциите по “Магнитски”, които са му наложени. А безспорна истина е, че зависимият лесно се контролира. Безспорна истина е, че овладяването на държавата минава през поставяне на службите за сигурност в подчинение. Кой иска това и как ще го използва е очевидно и го чуха всички в аудиозаписа на ПП – това е Посолството и това са Посолствата.

Публично изявяваната неприязън от Делян Пеевски към партия “Възраждане” показва на българската общественост само едно – именно коя е опозиционната партия, независима от влиянието на Пеевски политическа организация, на която, дори ДПС заявява публично, че не трябва да дава цялата власт. И колкото повече от сглобката и Пеевски говорят пред медиите срещу “Възраждане”, постигат само едно – консолидират протестния вот срещу техния модел на управление именно във “Възраждане”.

И като представители на тази опозиционна партия, ние отправяме към нашите сънародници следното послание: Този брак по сметка между партиите в управляващото мнозинство ГЕРБ-ППДБ-ДПС е единствено за сметка на българския народ. Това правителство е със снето доверие, първо от българския избирател. Затова “Възраждане” ще предприеме всички възможни действия за предсрочни избори, защото с евроатлантизма започват да се оправдават много опасни процеси, насочени срещу демократичните устои на българската държава, в полза на чужди интереси.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети