Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Акад. Георги Марков: Шипка не е място за политическо интригантство и вандализъм

Политика

Акад. Георги Марков: Шипка не е място за политическо интригантство и вандализъм

Снимка:

Категорично не одобрявам вандализма на Паметника на свободата, не може върху него да се поставя политически надпис. Това каза в коментар за Агенция "Фокус" историкът акад. Георги Марков във връзка със спускането на транспарант с надпис "Оставка" от северната фасада на Паметника на свободата на връх Шипка.

"Не бива на връх "Свети Никола" да се стига до това политическо противопоставяне, интригантство, защото не може да поставяш на този свещен паметник политически надпис. Кому искат оставката? То ясно кому, но защо там я поставят? Категорично не одобрявам този вандализъм", каза акад. Марков.

"Бях на 3 март, когато се протестираше срещу правителството на Орешарски. Той се яви горе на върха, държа слово, но имаше една група, която непрекъснато го хулеше и ругаеше. Тогава изказах мнение, че не бива на този свещен връх да проявяваме своите политически пристрастия и противоречия. Същото ще кажа и за този поставен надпис "Оставка". На Шипка трябва да бъдем поне обединени. На други места има достатъчно разделение. Липсва ни единение на нацията и това се задълбочава, което е във вреда на всички", посочи още акад. Георги Марков.  


Коментари (5)

България ще се обедини, когато русофилите си заминат в Азиатска Русия Хората не искат алчни комунисти-русофили периодично да източват парите им и да тровят живота им с метежи и терор
22.08.2020 18:34 / Отговор
Жаноар По-страшен от спина, по-опасен от рака, засега си остава Мунчо Фатмака!
22.08.2020 20:58
Анастас Шибано Говедо БАН-аджийско ...

Насраната ти уста само лъжи и полу-истини изпърдява ...

Най-противния русофилистичен анти-българин
след пияндето Андрей Пантев ...

До 13-то коляно да ви е изчекната физиомутрата !!!

АНАТЕМА !!!

(закачливо 'телектуално)
22.08.2020 19:56 / Отговор
Синтия Малиииии, колко култура в словото ви! Пази Боже!
23.08.2020 07:27
Александър Петков Какво ли наистина мислят потомците на героите от Шипченската епопея?
Като потомък на Теню Начов се чувствам изключително погнусен от изказването на г-н Радев, който превърна този празник в делегитимиране на един български Парламент, дори и той да бъде “най-корумпирания”. Щеше да бъде хубаво г-н Радев да прочете повече книги и автентичните спомени на нашия Пра пра дядо.

Импичмънт!!!
24.08.2020 09:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още