Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Ненков: Колеги от БСП организират протести на стопани на прасета

Политика

Александър Ненков: Колеги от БСП организират протести на стопани на прасета

Александър Ненков: Колеги от БСП организират протести на стопани на прасета - Tribune.bg
Снимка:

Прилаганите от правителството мерки за справяне с африканската чума са одобрени от СЗО

В много от областите колеги от БСП организират протестите на стопаните на прасета. Това заяви на пресконференция депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Той посочи, че по този начин от БСП саботират държавата. Депутатът е категоричен, че подклаждането на протести сред малките стопани не е конструктивно.

„Не виждам как насъсквайки и опитвайки се да насаждат напрежение и да подклаждат изкуствено протести, помагат на държавата“, посочи той.

Ненков призова социалистите да спазват закона и да не се опитват да изваждат дивиденти от тежката ситуация с африканската чума за местните избори. Припомни и че всички органи на местната, държавната власт, трябва да подпомагат дейността и заповедите, които Българската агенция по безопасността на храните издава

„Съветвам да спазват закона такъв, какъвто е“, каза Ненков.

„Абсурдно е да се говори, че правителството прилага мерки срещу африканската чума, които са в интерес на големите свинекомплекси и в ущърб на дребните стопани“, заяви от своя страна депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по земеделието и храните Мария Белова. Тя призова БСП да не настройват дребните стопани и големите свинекомплекси един срещу друг.

Белова подчерта и че прилаганите от правителството мерки за справяне с африканската чума са приети и одобрени от Световна здравна организация (СЗО).

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ТОЗИ МЛАД ГЕйРБАВ ПЕДЕРА*СТ, ЗА КОЙТО БГ-то Е СЕМЕЕН БИЗНЕС, ВЗЕЛ ДА ДАВА АКЪЛ..... семейството му са може би най-яркия пример за шуробаджанащината във властта. Той депутатче, мама - шеф на КЗК, тате конституционен съдия, жената - на сладка длъжност в дебела държавна фирма. Какво повече да говорим?
08.08.2019 20:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати