Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Сиди със сигнал до Външното министерство заради антисемитските коментари на Белев

Политика

Александър Сиди със сигнал до Външното министерство заради антисемитските коментари на Белев

Александър Сиди със сигнал до Външното министерство заради антисемитските коментари на Белев - Tribune.bg
Снимка:

„Мълчанието на ръководството на „Демократична България“ го прави съпричастно“, пише депутатът от ВМРО до Националния координатор за антисемитизъм

Нарушени са не само Международни актове, но и българското законодателство. Мълчанието на ръководството на „Демократична България“ го прави съпричастно, категоричен е Александър Сиди в писмо до Националния координатор за антисемитизъм заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Припомняме, че по-рано днес членът на Националното ръководство на ВМРО и народен представител в 44-ото Народно събрание Александър Сиди, направи остър коментар за публикацията на Белев във Фейсбук, която гласи: „Най – евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“, което е реална препратка към екстрадирането на милиони евреи по време на Втората световна война към лагерите на Хитлер. Голяма част от тях са намерили смъртта си там по особено жесток начин. Недопустимо е да се правят подобни коментари и то от хора, които се пишат защитници на човешките права, дори и в най – изкривените им форми.

В писмото до Георгиев са цитирани норми от българското законодателство, които са грубо погазени от представителя и кандидат за общински съветник от „Демократична България “ в София Белев. Сиди подготвя и сигнал до ЦИК заради недопустимия език на омразата, използван от екоактивиста.

В сигнала Сиди, който е с еврейски произход, допълва още, че липсата на адекватна реакция от страна на политическите лидери на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и на водача на листата и кандидат за кмет на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов е много смущаваща и трябва да се обърне внимание и на текстове от Наказателния кодекс, които се съотнасят към съпричастност на група или общност.

Документът ще бъде входиран в понеделник сутринта в деловодството на МВнР.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Иван Ето такива хора – като Тома Белев, лансира за политиката неговия ментор в сянка – Иво Прокопиев!!!
22.10.2019 10:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети