Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Йорданов със съвет: Случайно попадналите в политиката от ПП да бъдат по-скромни и да помислят за хората

Политика

Александър Йорданов със съвет: Случайно попадналите в политиката от ПП да бъдат по-скромни и да помислят за хората

Александър Йорданов със съвет: Случайно попадналите в политиката от ПП да бъдат по-скромни и да помислят за хората - Tribune.bg
Снимка:

„Нормалното и европейско е да се направи коалиция около партията, която е победила на изборите. Дясното в България е ГЕРБ-СДС и не случайно двете партии са със стабилно представителство в ЕНП, която е дясноцентристката партия“, заяви пред БНТ евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Той посъветва попадналите, по думите му, случайно в българската политика от „Продължаваме промяната" да бъдат по-скромни, да помислят за интересите на хората и да направят така, че България да има едно стабилно редовно правителство с един сигурен хоризонт от 4 години, както е нормално във всяка демокрация.

Йорданов определи като подли провокатори онези, които наричат ГЕРБ-СДС токсични. Посочи, че това са събрани от концепцията на президента Румен Радев за дестабилизация на България хора.

„Логично е председателят на НС да бъде от ГЕРБ, да се предложи от победителя на изборите.  Важно е кои партии ще подкрепят председателя на парламента, за да бъде избран, защото ситуацията е, че една партия в момента не може да го избере сама", допълни той.

Коментира, че усилието на ГЕРБ-СДС за сформиране на коалиционно правителство на т.нар. евроатлантическа основа е правилно.

„Не може да оставим дълго време да има парламент реално със служебно правителство на президента. Това е нонсенс, това е абсурд. Следователно, конституира ли се парламентът, в рамките на една седмица до деседт дни трябва да има даден мандат, преговори и изпълнен мандат."

Според Александър Йорданов най-добрият вариант е правителство да се сформира около партия ГЕРБ и да е с партиите, които на думи проявяват европейски позиции. ГЕРБ ясно заявиха, че няма да бъдат с „Възраждане". Посъветва ГЕРБ да не бъдат и с БСП, защото „БСП е партия-символ на катастрофата в България“.

Ако не бъде сформирано правителство с мандата на ГЕРБ, вторият мандат ще отиде при „Продължаваме промяната", които ще повторят онова, което вече беше. Нямат обаче мнозинство. Третият вариант е да даде мандатът на друга партия - например на тази на Стефан Янев. Йорданов обаче е скептичен, че от третия мандат би се стигнало до сформиране на кабинет. Отбеляза, че при провала и на третия мандат, отново отиваме на избори, което ще е много лош вариант. Обясни, че за този вариант виновни ще са от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати