Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Йорданов: Управляват ни анонимни хора, Петков да си подаде оставката

Политика

Александър Йорданов: Управляват ни анонимни хора, Петков да си подаде оставката

Александър Йорданов: Управляват ни анонимни хора, Петков да си подаде оставката - Tribune.bg

„Аз не вярвам на нито една дума на Кирил Петков. Това е един гражданин, попаднал неизвестно откъде в българската политика. Това е недопустимо за една демокрация. Не знам дали тази „Продължаваме Промяната“ се е регистрирала като партия, или е още движение. Нас ни управляват практически едни анонимни хора!“, това коментира пред Нова нюз евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Той прогнозира, че е напълно възможно изборите да са още през есента.

„Избори наесен са възможни. Те са една възможност политиците да оставят съдбата си в ръцете на гражданите. Факт е, че страната се намира в политическа криза, факт е и че тя се намира в социално-икономически хаос“, посочи Йорданов.

„За кризата доказателството е, че правителството не изкара дори и половин година. Коалицията се разпада пред очите ни, защото тя е родена от езика на омразата“, категоричен беше той.

„След като правителството е в такава криза, логично е то да си подаде оставката. Ако не го направи, бих го определил като „политическо нахалство“, посочи Йорданов.

Евродепутатът от ГЕРБ-СДС призова актуализацията на бюджета и смяната на избирателния кодекс да се разглеждат приоритетно. Той припомни, че в цяла Европа се гласува с хартиени бюлетини.

„Да върнат гласуването с хартиена бюлетина, защото сме в Европа, а в Европа се гласува с хартиена бюлетина“, категоричен беше той.

На въпрос дали трябва да се търси широко съгласие при търсенето на 12 депутата, които да подкрепят мнозинството на коалицията, Йорданов заяви:

„Това няма да стане по начинът, по който си го представя Кирил Петков - че ще ходи от депутат на депутат и ще им обещава нещо, а пред обществото ще говори, че това е в името на България. Не! То ще бъде обещано и дори дадено, заради неговия личен интерес да остане премиер на страната“, заяви още евродепутатът.

„Ако той е един достоен човек, вече трябваше да си е подал оставката“, категорично повтори Александър Йорданов от ГЕРБ - СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети