Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александров за лидерите на „промяната“: „Малки племенни вождчета“, не блестят с интелектуални качества

Политика

Александров за лидерите на „промяната“: „Малки племенни вождчета“, не блестят с интелектуални качества

„Партиите на протеста – така наречени, няма как да комуникират такова решение към своите групи, които те много дълго, много насочено и много успешно радикализираха в името на отчаяния напън да вземат властта. Той се състоя, приключи безславно, както всички забелязахме, и в момента те са в руините на едно несъстояло се революционно усилие“.

Това коментира в интервю по „Евронюз България“ политическият антрополог Харалан Александров, който анализира идеята на Бойко Борисов и ГЕРБ контактна група между партиите да търси компромис в името на евроатлантическата ориентация на България.

„Те са в много тежка позиция и аз напълно им влизам в положението“, тежко саркастичен беше анализаторът.

„Просто трябва да им се помогне, ако е възможно, да произведат достатъчно бързо алтернативен наратив. Не знам дали е по силите им, те не блестят с някакви особени интелектуални качества. Те са „малки племенни вождчета“, които няма капацитета“, каза той за Кирил Петков и Асен Василев.

Според Александров, те са в напълно разбираема и трудна позиция, но не може и да се отрича, че сами са се вкарали в нея.

„Но трябва да разберем, че тези хора нямат капацитета да отидат отвъд конфликта – те живот през конфликта“, каза още Харалан Александров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети