Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев помоли Нинова да се готви преди да говори от трибуната за финанси

Политика

Ананиев помоли Нинова да се готви преди да говори от трибуната за финанси

Ананиев помоли Нинова да се готви преди да говори от трибуната за финанси - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите поискаха на министрите да се забрани да дават оценки на истинността на депутатски изказвания

Корнелия Нинова с остра критика от парламентарната трибуна по отношение на излизането на България на международните финансови пазари с две емисии.

„За това действие на правителството има много въпроси, без отговори от страна на премиера. Защо се появи необходимост от нов дълг? Премиерът ще бъде запомнен с честите смени на позицията си по един и същи въпрос според ситуацията на деня. По един той е абсолютно последователен: погазване на парламентарната република и разграждане на държавността. Затриха понятието разделение на властите. Това са нашите пари, на всички български граждани. Всички плащаме, за да може един човек да харчи еднолично, непрозрачно, безотчетно за своето политическо оцеляване. Пропиляха 10 години на България, пропиляха настоящето ни. Скъпи българи, да не позволяваме да пропилеят и бъдещето ни“, обяви с патос Нинова.

Министърът на финансите Кирил Ананиев обаче удари лидерката на БСП на ниво факти в изказването ѝ.

„Когато решите да взимате думата по толкова важен въпрос, ще ви помоля или да се подготвяте с истинска, а не лъжовна информация, или да давате думата на някого, който разбира от тази материя. 27 емисии са направени през 2020, нашата е с най-нисък лихвен процент. От тези емисии, половината са на страни-членки на Еврозоната – те имат по-слаба доходност от нашата. Всички колеги финансови министри се обадиха да ни поздравят за успеха“, контрира я Ананиев.

Той имаше и критики по отношение на питанията на социалистите как ще бъдат разходвани парите.

„За какво ще ги ползваме? Първо се подгответе какво ни предстои през зимата. Икономическите и социални мерки на правителството трябва да бъдат спазени. Ние ще преведем България през кризата. За нас хората са по-важни“, заяви той.

Критиките по отношение на числата дълбоко засегнаха Румен Гечев.

„Числата са перфектни, министърът заблуждава“, обиди се депутатът.

Народният представител от ГЕРБ Александър Иванов му припомни неговото време на министър на икономическото развитие и вицепремиер на Жан Виденов.

„Колеги се изказват и докачат. Цяла България видя експертността на Гечев пред 90-те, когато пенсиите станаха 3 долара“, заяви Иванов.

Георги Свиленски пък настоя, че никой министър няма право да коментира изказванията от името на парламентарни групи, каквото беше словото на Нинова. В това той видя отнемане на свободата на словото на групата им в НС.

„А какво предстои? Предстои вашата оставка!“, закани се Свиленски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Що бре, дупетати от п-я ЛЪЖА... "Социалистите поискаха на министрите да се забрани да дават оценки на истинността на депутатски изказвания" Да живее фейка воглаве с Корни?!?!
18.09.2020 11:19 / Отговор
Junior Значи всичко което казват експертите е лъжа, но всичко което казва другаря Гечев, на който дължим поправката "Божков" е чиста и света истина ! Да припомня, че другаря Гечев, освен че докара пенсиийките на хората по три долара, също така и "пропусна" разсеяно да вкара в закона за хазарта едно текстче, благодарение на което другаря Божков си спести почти един милиард от данъци. В нормална държава и двамата щяха да гният в затвора.
За лудата биволица дори не ми се говори. Госпожа Лъжа е съвсем подходящ прякор, дори малко мек ми се струва
18.09.2020 12:29 / Отговор
Българин Много добре КАЗАНО!!
Що за морал имат тези червиви КОМУНИСТИТЕ!
Не ги ли е срам!!!
Отсега искат въвеждане на диктатура!!!
Никаква оставка на правителството!!!
Браво!!!
Вън от Парламента червените мутри заедно със техните ДПС Другари!!
18.09.2020 13:05
Българи ТЯХНАТА ПОДЛОГА ГАЛЪП ВЧЕРА РАЗПРОСТРАНИ ВЪВ МРЕЖИТЕ ПОРЕДНОТО ПЛАТЕНО И ФАЛШИВО ПРОУЧВАНЕ!!!
АБСОЛЮТНО ЛЪЖА!!!
БСП ПО ДОБРЕ ОТ ГЕРБ!!!
ТОЛКОВА ЛИ ЗА ГЛУПАВИ КИ СМЯТАТ!!!???
ИСКАТ ОБАЧЕ ИТ СЕГА КОГАТО СПЕЧЕЛИ ГЕРБ ПАК НА ИЗБОРИ Д кажат че ГЕРБ е фалшифицирал ИЗБОРИ !
Затова тези мръсници и престъпници го правят!!!
ЖАЛКИ плюнки!!!
Защото не могат по честен начин да вземат властта !!!
18.09.2020 13:11
Хайде стига с тези простотии, докара ги пенсиите Луканов, който фалира България преди 10 ноември. А тези гербави са си БКП- ДС, и крадат за последно. Оставка и в затвора.
18.09.2020 13:11
До хайде стига ХАЙДЕ СТИГА СЪС ВАШТЕ ФЕЙК НОВИНИ ЗА ГЕРВ ?!!
НА ТОЛКОВА ЛИ НАИВНИ ИЗГЛЕЖДАМЕ ???
БСП ,ОЛИГАРСИТЕ ДА БЪЛГАРИЯ ! И РАДЕВ И КОРНЕЪ СА ЗА ЗАТВОР И ЗАТОЧЕНИЕ ТАКА ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ДОЙДАТ ВЪВ БЪЛГАРИЯ!!!
18.09.2020 18:18
кесо Кака ви Курни и най-големият "български специалист" по държавни фалити и източване на хазната другаря Румен Гечев се безпокоят да не би тая хубава сумичка от емитирания държавен дълг да се изхарчи за някакви "социални изгъзици" като борба с обедняването или безработицата, здравеопазването и борбата с вируса, образованието вмест да отидат където им е мястото - в техните бездънни джобове. Мъкааа, комунистическа мъка би казал симпатичния хаджи Смион от вазовите "Чичовци".
18.09.2020 13:16 / Отговор
Ще ги изхарчат с бандита в офшорните си фирми.
18.09.2020 15:58
Баджо Свиленски е новият Матросов!Сменяват ги през 5,6 месеца!Къде скриха онова недоразумение Зарков?
18.09.2020 18:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети