Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев настоя за прозрачна информационна кампания за ваксините

Политика

Андрей Ковачев настоя за прозрачна информационна кампания за ваксините

Андрей Ковачев настоя за прозрачна информационна кампания за ваксините - Tribune.bg
Снимка:

Не може да има компромис по отношение на сигурността, смята евродепутатът

Необходима е прозрачна информационна кампания за ваксините, настоя евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев пред БНР. По повод съмненията и съпротивата срещу масовото ваксиниране в различни страни в Европа Ковачев отбеляза, че е необходима „абсолютно прозрачна информационна кампания по отношение на всяка от ваксините с точни научни данни“.

Според него конспиративните теории в социалните мрежи водят до това, че „притесненията са абсолютно легитимни, затова е нужно да има колкото се може по-пълна информационна кампания по отношение на ваксините“.

Ковачев препоръча специалисти да разяснят на всяка отделна група какъв би бил ефектът от поставянето на ваксината. По думите му не може да има компромис по отношение на сигурността и също така не трябва бързането на някои страни-членки да означава, че може да се пропусне някой етап от процеса на одобрение на ваксините.

По темата за т.нар. имунизационни паспорти и пътуване срещу задължително поставена ваксина Ковачев коментира, че това не може да бъде европейска политика, защото Европейският съюз няма такива компетенции. Страните-членки могат индивидуално да налагат ограничения. Евродепутатът смята, че по модела на Кипър и на други места може да бъде въведена практиката, ако имаш ваксина, да не важат определени ограничения.

„Все още я има инерцията и липсва единна европейска здравна политика, а Европейският съюз има само добавена стойност да координира страните членки“, посочи Ковачев. Затова според него се стига и до настоящата ситуация с липсата на единен формуляр за пътуванията в Съюза.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети