Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелкова откри българския щанд на изложението Интурмаркет 2019

Политика

Ангелкова откри българския щанд на изложението Интурмаркет 2019

Ангелкова откри българския щанд на изложението Интурмаркет 2019 - Tribune.bg
Снимка:

Разговаря с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. Форумът се провежда в периода 9-11 март в Москва и се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в областта на туризма.

Тази година България се представя със щанд от 100 кв. м. Заедно с Министерството на туризма, участие в него вземат общините София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Приморско и Казанлък. Очаква се изложителите в тазгодишното издание да са над 1 400 фирми от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства. Прогнозите са броят на посетителите да надвиши 74 хил. души.

„Русия е сред най-важните генериращи пазари за входящия туризъм на България“, заяви министър Ангелкова. И посочи, че се работи активно за насърчаване на пътуванията на граждани от Руската федерация у нас. „Провеждаме активна маркетингова кампания за популяризиране на разнообразния туристически продукт сред руските туристи“ , информира още министърът. Тя уточни, че се търсят и иновативни проекти, които да отговарят на търсенето на посетителите от федерацията.  

В първия ден на туристическата борса беше проведена и специализирана презентация на тема „България – повече от море“. Руски туроператори, туристически агенции, медии и гости на изложението ще имат възможността да се запознаят с националната туристическа реклама за настоящата година.

На българския щанд ще могат да се запознаят с българския фолклор и да видят редица атрактивни презентации. Гостите ще научат за най-интересното, което предлага България, за морски туризъм, поклоннически туризъм, гурме и винени дестинации, младежки пакети, спортен и приключенски туризъм, културни и исторически забележителности и много други.

Министърът на туризма проведе и среща с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия – АТОР  Майя Ломидзе. Акцент на дискусията бяха възможностите за насърчаване на двустранните пътувания.  

На срещата беше обсъдена и възможността за провеждане на съвместна конференция между туроператори, членове на АТОР и представители на българския бизнес. „Това домакинство ще даде допълнителни възможности  представителите на туристическия бизнес на Русия да видят на място разнообразните възможности, които предлага страната ни за почивка и пътувания“, заяви министър Ангелкова. Майя Ломидзе определи като много успешна и ползотворна българо-руската конференция в областта на туризма в София, която бе открита от премиерите на България Бойко Борисов и на Русия Дмитрий Медведев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети