Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: В условията на санкции - поддържаме прагматични отношения с Русия

Политика

Борисов: В условията на санкции - поддържаме прагматични отношения с Русия

Борисов: В условията на санкции - поддържаме прагматични отношения с Русия - Tribune.bg
Снимка:

В 59 града имаме центрове за издаване на руски визи

„В условията на санкции, в условията на изключително голямо напрежение в многополюсния вече свят, ние успяваме с колегата Медведев да поддържаме едни доста добри, прагматични, работни отношения. Не бива пак да се делим на русофили и русофоби. Нека си гледаме нашите прагматични, важни, български интереси“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на българо-руски форум в София, посветен на туризма. „И още Китай не е имал писменост тогава“, е възкликнал Медведев, когато е видял най-старото обработено злато у нас.

„Има изключително добри неща, които можем да предложим в сферата на културно-историческия туризъм, религиозния туризъм. Стотици милиони държавата вложи в църкви, манастири, джамии, ако искате, където хората да могат да го видят, когато посещават България“, посочи Борисов.

„Въпреки изключително трудните международни отношения, ние винаги успявахме да запазим нормален и добър тон, който да дава възможност, там, където особено не попадат санкциите, които действат като гилотина, каза колегата, максимално добре да развиваме отношенията си“, заяви той.

В 59 града имаме изнесени центрове за издаване на визи в Русия от 1 февруари. С министъра на туризма Николина Ангелкова обсъждаме вариант да се направи сметка за подпомагане на бранша, разкри премиерът.

„Да направите една сметка точна, за организираните туристи, за да можем да подпомогнем бранша. Защото имаме и зимен, и летен, и голф туризъм, какво ли не, ловен туризъм, където всичко това може да се направи. Не случайно на нашите спортни бази непрекъснато подготвят и руски спортисти“, каза той. Премиерът посочи и че трябва да сме по-гъвкави, за да привличаме туристи на фона на конкуренцията от други държави, като Турция, Мароко и Египет.

Туристът избира най-добрата дестинация – цена, обслужване, качествена храна и сигурност. Нашата балансирана външна политика дава до голям степен и сигурността. Защото ние поддържаме прекрасни отношения с Иран и с Израел, с Ливан и със Саудитска Арабия, с Катар и с Египет, със Сърбия и с Косово“, посочи Борисов. Той подчерта и че работим активно с руските служби, за да гарантираме сигурността на туристите.  

В сферата на детския туризъм ще се разшири сферата и в други проекти по подобие на „Камчия“.

„То там имаме и обучение, има и спорт, и може много повече да поемем за това, което руското правителство дотира и подпомага“, посочи той.

Премиерът отново заяви, че заради стабилния лев вече 22 години и спазването на финансовата дисциплина очакваме юли месец да ни поканят в чакалнята на Еврозоната. Сигурната валута ни прави и прогнозируеми за всички други сфери на бизнеса и икономиката ни.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети