Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелов: Политическите мераклии са социални лешояди, ловуват на терена на войната с COVID-19

Политика

Ангелов: Политическите мераклии са социални лешояди, ловуват на терена на войната с COVID-19

Снимка:

Здравният министър получи втора доза от ваксината, призова да не позволяваме на нетърпението да ни изиграе лоша шега

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се реимунизира с втората доза от ваксината на Pfizer/BioNTech и съобщи, че 45 дни преди изборния ден ще бъде предоставен медицинския протокол за вота.

„Утре ще имаме среща и с икономическия министър, с министъра на труда и социалната политика Ще обсъдим всички възможни мерки след края на месец януари. Всичко, което преценим, че бихме могли да разхлабим, ще бъде разхлабено. Нека да не позволим на нетърпението да ни изиграе лоша шега. Постигнали сме добри резултати и е наш дълг да ги задържим“, подчерта министърът.

Той опроверга твърдения, че България не е поръчала достатъчно количество ваксини. Броят на ваксините се договаря от ЕК, не от българската държава. Количествата ваксини, които ще дойдат в България, ще бъдат достатъчни за ваксинирането на над 9 милиона граждани, включително Западни Балкани и Източно партньорство

„В нито един момент българската държавата не е вземала политическо решение свързано с броя и доставката на ваксините. Спекулациите с COVID-19 са свързани със здравето на всеки един български гражданин и това е опасно. Политиците не носят отговорност какво се случва с интереса на всеки отделен български гражданин и това, че те постоянно критикуват без да дават отговор на въпросите, е много лесно. Тези политически мераклии са социални лешояди, които ловуват на терена на войната, която водят всички български граждани с COVID-19. Това не може да бъде печелившо“, заяви проф. Костадин Ангелов.

МЗ не е дистрибутор на ваксини и не защитаваме търговски интерес, категоричен бе Ангелов.  


Коментари (4)

БРАВО! ЛЕШОЯД N:1- РУМЕН РАДЕВ...
ЛЕШОЯД N:2-К. НИНОВА...
18.01.2021 14:01 / Отговор
Пенчо ТОЧНА КАЗАНА
18.01.2021 15:29
Лешояд 3 МАДЖОТО и ГНОМА
18.01.2021 15:09 / Отговор
Пенчо АМА МНОГА, МНОГА ТОЧНА КАЗАНА ...
18.01.2021 15:30

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още