Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП

Политика

Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП

Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП - Tribune.bg
Снимка:

Хора от гражданската квота на второ място в листите е рисковано, смята депутатът

Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП, посочи пред БНР депутатът и член на Националния съвет на БСП Антон Кутев.

„Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма как да стои“, категоричен е Кутев и изтъкна, че по принципни въпроси позициите на двете политически сили са коренно различни.

По думите му президентът не е избързал със заявяването на своята кандидатура за втори мандат. Той обяви, че „тази кандидатура е безспорна“ и има масовата подкрепа за нея в БСП. Според Кутев ръководството на партията „сигурно има тактически планове“ и затова изчаква.

„Нещата са на масата и не виждам какво може да загуби БСП от това“, подчерта депутатът от БСП. Относно казуса със сина на президента той подчерта, че отговорностите на здравния министър не са да следи тийнейджърите какво правят, а да си свърши работата с ваксините.

Антон Кутев смята, че споровете в БСП по листите за предстоящите парламентарни избори не са били „на идеологическа и смислена основа, а по процедурата“ и допълни, че „някои хора твърде много се увличат по процедурите“.

„Политиката в България има странна особеност – все повече опростяваме механизмите. Политиката е изключително професионална дейност, в която не може всеки. Ние се опитваме като общество през последните години да вкарваме хора, които са абсолютно нелепи за местата, които заемат“, подчерта Кутев.

Кутев определи като рисковано поставянето на хора от гражданската квота на второ място в листите, визирайки София, Пловдив, Перник и Видин.

„В по-къси листи като видинската и пернишката това лишава местната организация от представителство. Като в листата нямаш местен, как мотивираш хората да участват? Трябва да се вложат особени усилия в тези райони, където на второ място има гражданска квота“, призна депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети